Muurprimer Hecht niet in badkamer

Nielsks

 • #1
3 weken geleden heb ik een muurtje gezet in een badkamer met aquastuc. Om de wand netjes af te werken heb ik een paar dagen geleden een groot deel van de muur bewerkt met finish pasta.

Een uur geleden heb ik van een zeer goed en bekend merk de muurprimer op de muur gerolt met een medium roller

De muurprimer heefeen dekkingsverhogende en absorptie-egaliserende werking. Echter de primer hecht niet aan de muur en begint vrijwel meteen te bladderen.

Ik snap er helemaal niets van! Kan iemand mij verder op weg helpen?


 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • StucDennis

  Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #2
  Komt alleen de primerlaag los of samen
  met de finish laag?
  Alleen primer wellicht dat de finishpasta nog niet droog genoeg was. Komen ze beide los kan het zijn dat de finish laag niet goed heeft gehecht aan de Aqua stuc omdat dit gehydrofobeerd gips is. Dit gips neemt amper vocht op en komt er geen goede hechting tot stand. Dan had hier weer een primer tussen gemoeten.
   

  Nielsks

  • #3
  Hoi Dennis,

  Dank je wel voor je snelle reactie. Het lijkt erop dat de finish pasta losliet van de aquatuc zodra ik er overheen ging rollen met de primer.

  Op het andere muurtje waar geen finishpasta op zit niets heeft . Daar zit enkel een groene gipsplaat met een strakke laag aquastuc..

  Ik denk dat de pasta idd niet goed heeft gehecht. Wat rest mij nu dan? Alle finishpasta en primer er af krabben, primer ertussen, schuren, herstellen en wederom muurprimer?

  Welke primer zou je dan adviseren om direct op de aquastuc te smeren?

  Gr,

  Niels
   

  StucDennis

  Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #4
  Geen dank. Verstandig is om alles er af te schuren tot je weer een volledige ondergrond van Aquastuc hebt. Hierna kun je een hechtbrug creëren met Web*r flevopol of @rdex p51(deze bevat geen korrel maar creëert wel een hechtbrug voor je volgende laag) dit goed laten drogen! En vervolgens pleisteren met finish pasta. Wanneer deze droog is kun je schilderen. Aangezien deze dun is en onder liggende materialen niet zuigend zijn is het niet noodzakelijk om nogmaals te primeren alvorens het schilderen. Mag wel moet niet. Succes
   

  Nielsks

  • #5
  Dank je wel Dennis. Ik ga aan de slag! Super :)
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu