Muurdikte bepalen

Rubybeats

  • #1
Goedendag allemaal,

Ik wil een hangende kapstok ophangen aan een binnenmuur. Ik was in eerste instantie in de veronderstelling dat het om een betonnen muur ging maar ik schroef er zo een schroef in zonder klopboor. Er komt heel fijn wit gruis uit als ik een gat boor. Nu heb ik mij laten adviseren om 80mm universele Fischer pluggen te gebruiken omdat de kapstok alleen al 11 kilo weegt.

Nu heb ik er niet bij stil gestaan dat bij een gipsmuurtje een 80mm plug te lang is. Hoe kan ik de dikte van de muur opmeten zonder er aan de andere kant eruit te komen zodat ik weet welke plug ik kan gebruiken?
 

huisverbouwer

  • #2
Er zal vast ergens een deurkozijn in de muur zitten, daar kun je de dikte opmeten toch? Dikte van het kozijn meten en dan aan beide kanten de ruimte van het kozijn tot aan de muur meten. Standaard maten voor gipsbetonblokken zijn 5 (onwaarschijnlijk), 7 en 10cm + dikte van de afwerking.

Zorg ervoor dat je niet te diep in de muur boort. Ook al boor je er niet helemaal doorheen, met een klopboor kun je makkelijk een stuk stucwerk wegslaan aan de andere kant.
 
  • Like
Waarderingen: Rubybeats

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Wit gruis, dan zullen het gipsblokken zijn.
Die zijn bijna altijd 7 cm dik.
Plug van 8 cm lang is ook helemaal niet nodig voor een kapstok.
5 cm ik lang genoeg.
 
  • Like
Waarderingen: Rubybeats

Rubybeats

  • #4
Dank voor het snelle antwoord. Ik heb zojuist de muur opgemeten en ik kom op 6cm verschil. Dit rekenend houden met 0,5cm per muur aan stucwerk zit ik op een gipswand van 5cm kan dat? Welke plug kan ik het beste gebruiken voor een 5cm wand waar plus minus 60 kilo aan moet hangen?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
5 cm voor een gipsblokken wand lijkt me onwaarschijnlijk die werden eigenlijk bijna nooit gebruikt in de bouw.
Is het geen holle wand van gipsplaten?
Als je op de muur klopt klinkt het dan hol of wat massief.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu