Muur wc nieuwbouw verplaatsen

Lars89

  • #1
He, ik ben lars en nieuw op dit forum. Over de wc in mijn nog te bouwen huis boven heb ik een vraag. Mijn nieuwbouwhuis wordt opgeleverd met een toilet boven op een vreemde plek. De wc zou ik graag 60 cm naar de trap toe verplaatsen en iets minder lang maken. De wc zou zonder sanitair worden opgeleverd. Nou heb ik de mogelijkheid om de muren van de wc boven niet te laten plaatsen en de vloerverwarming te laten vervallen op de plek van de nieuwe wc. Ze plaatsen alleen al wel een verlaagd plafond in. Gaat dit problemen geven om de muren van de wc op de nieuwe plek stevig te plaatsen? En zie ik misschien andere dingen over het hoofd waardoor het niet zou kunnen. De afvoer wil ik met een koof over de grond in de kamer laten verleggen en daar komt een bureau of kast overheen. Hopelijk kan iemand van jullie mij advies geven.

35341415-B02E-402C-895F-C5045EBC9357.jpeg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik snap dat je dat wil, dit ziet eruit als een erg inefficiente plattegrond.

Waar is dat verlaagd plafond voor?
Kan je niet meteen de afvoer op de juiste plek laten leggen?
 

Lars89

  • #3
Helaas willen ze daar niet in mee omdat ze zeggen dat alle afvoeren al vast liggen. Ze zijn wel bereid om geen dekvloer te leggen op de plek waar de wc gaat komen. In het verlaagde plafond komt het luchtsysteem en de verlichting zover ik weet. Is het misschien goed mogelijk om een stuk van het plafond los te halen, de muren te plaatsen en dan weer dicht te maken? En is het muurtje waar weer een kozijn in moet komen (links) sterk genoeg als je er iets af zaagt? Of wordt een muur van het afzagen erg zwak?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Dat stukje plafond kan je beter opnieuw maken. Aanpassen is altijd lelijk (vanwege de naden).

Een stuk afzagen van een muur kan vaak wel (mits er voldoende body is), maar het hele muurtje opnieuw plaatsen is waarschijnlijk handiger. Ook vanwege de naden met risico op scheuren.

Je kan nog kijken of de afvoer niet lager in de vloer kan, of eronder. Dat moet wel door een constructeur beoordeeld worden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu