Afwerking muren nieuwbouw

Brian045

 • #1
Besten,
De vraag vast al eens gesteld, echter wil ik geen oude onderwerpen opgraven. Ik ga ze uiteraard wel doornemen.

Ook onze nieuwbouwwoning staat momenteel in de steigers. Nu ben ik specifiek op zoek naar advies/ervaringen met betrekking tot het afwerken van de binnenwanden. De opleverstaat uit de TO staat hieronder in schuine letters. Het plafond wordt structuur spuitwerk (standaard) en wij laten hierbij de v-naden dicht zetten, dan hebben we dat meteen van tafel.

Wat zouden jullie klussers adviseren qua afwerking? Wij zelf dachten aan een stuc(-achtige) afwerking. Bij eerst zoektochten kwam ik ook iets tegen over dunpleister, ideaal voor nieuwbouw, tegen maar ik ken echt niemand met enige ervaring hiermee. Moet er ook latex worden gebruikt? Impregneren? Ik ben ook redelijk benieuwd naar de prijservaringen, omdat we denken over uitbesteden en de wandoppervlakten waar ik over praat zo'n 300m2 zijn.

Ik sta uiteraard open voor vragen.

Binnenwanden
De binnenwanden worden behangklaar afgewerkt volgens de afwerkstaat. Wanden die als behangklaar worden aangemerkt, worden afgewerkt conform beoordlingsklasse groep 3. Dit wil zeggen dat de wanden bij oplevering een glad oppervlak kennen met een laagdikte van 0mm tot maximaal 2mm, uitgevoerd als filmwerk en dat naderhand kan worden voorzien van een dikker behang, sierpleister en dergelijke met een korreldikte vanaf 2,5mm.
Kleurverschillen en plaatselijke onregelmatigheden zijn toegestaan. De wanden zijn dus vlak genoeg om te behangen. Er wordt geen bouwbehang aangebracht.
Let op! Op de wanden kan niet altijd direct sauswerk, spuitwerk, fijne spachtelputz of iets dergelijks worden aangebracht. Verdere behandeling en/of een voorbehandeling is dan noodzakelijk.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Over stuc- of pleisterwerk moet altijd geschilderd worden. De laagdikte hangt af van hoe strak de muren zijn. We geven hier geen prijzen. Die kan je zelf opvragen bij bedrijven.

  Je weet dat de naden in het plafond weer open kunnen scheuren? Dat hoort de aannemer erbij te vertellen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu