Muur van piepschuim

Jewelilly

  • #1
Toen wij een paar maanden geleden de huiskamer in een ander kleurtje wilde brengen kwamen we bij de derde muur op een probleempje. We trokken het gevervde behang wat al beetje slordig/los op de muur zat van de vorige bewoners eraf en kwamen er zo achter dat de muur van piepschuim is.
Wij nieuwsgierig stuk eraf halen, zijn het ong 10 mm dikke platen die gewoon op de betonnen muur zitten. De muur is ook donker van kleur, waarom weet ik niet. Wij nog stukje verder het piepschuim eraf halen, blijken er gewoon aan de onderkant ( voor we voor zover weten ) hele grote gaten te zitten, gewoon helemaal tot weet ik veel waar, diep de muur in en kou dat eruit komt :-|

Nou hebben we maar alles van die muur afgehaald tot aan het peipschuim, maar dit ziet er niet uit en verven is geen optie. Het zal dan niet mooi glad worden. Maar behang zal ook niet echt goed gaan, wat blijkt aan het behang wat er op zat en al los liet.
Nou dachten wij aan gipsplaten, maar dan zou de muur over de deur posten heen komen, die liggen haast gelijk.
Nu hebben we een rolletje vliesbehang gehaald om dat maar te proberen en vervolgen daar overheen verven.
Iemand tips andere ideeén..?
 

Pepjo

  • #2
Voorzetwand zetten met isolatie, nadat je de grote gaten in de oorspronkelijke muur hebt gerepareerd.

Als je het goed wilt doen.
 

Jewelilly

  • #3
Het is een huurhuis en dus eigenlijk aan de woningbouw lijkt mij. Alleen die is hier bij ons niet zo vlot en die zijn vaak moeilijk. Bv toen we hier introkken was de douche hier groen van de schimmel, echt letterlijk, alsof het geverfd was zo. Werkelijk had het gewoon wit moeten zijn. Woningbouw wilde niet komen kijken of iets aan doen. Toen werd ik tuurlijk boos en heb zelf gebeld, toen pas nadat ik boos was geworden werd er wat ondernomen. (de dag daarop zelfs :wink:

Maar ik heb trouwens een foutje gemaakt, we hebben glasvezel behang ipv vlies gehaald.
Ik heb nu nieuw piepschuim om het kapot getrokken stuk te vervangen.

Het moet een snelle, niet te ingewikkelde oplossing worden, wat niet te duur is en uiteindelijk wel redelijk is om aan te zien, iig alles beter dan nu. We hebben ook 2 honden lopen hier, kan dus niet dagen met natte muur zitten ofzo.

Verf heb ik nog over, dat wilde we over het glasvezelbehang verven wat we met glasvezelbehanglijm erop willen lijmen.

verstandig om zo te proberen of zullen we vast de eerste zijn die dit probleem hebben en zo te werk willen gaan.. :roll:
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Piepschuim is (meestal) brandgevaarlijk. Je kan dit testen door er een vlammetje bij te houden (bij een losgehaald stukje, en buiten natuurlijk ;)) In dat geval zou ik het weghalen, maar iets zegt me dat dit door de verhuurder gedaan hoort te worden.
 

Jewelilly

  • #5
De muren zijn zo omdat dit ivm de watersnoodramp toen de beste oplossing was, iets met het zout in het water?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu