Gelijmde spiegel heel van de muur krijgen

Gerrit B

Specialist Telecom
 • #1
Is er een truc om een grote gelijmde spiegel weer heel van de muur te krijgen?
Spiegel is met foam dubbelzijdig plakband aan de muur geplakt en moet ruimte maken voor wat anders.
Heb met een plamuurmes de foam rond de rand al doorgesneden maar er zitten blijkbaar ook nog 1 of 2 foambanden in het midden.
Dus heb eerst vanaf 1 zijkant al over de gehele lengte kunststof wigjes onder de spiegel geslagen om er zo spanning op te zetten maar er is nog geen beweging in te krijgen.
Dus al langere wigjes (30 cm) onder de spiegel geslagen maar nog steeds geen beweging in te krijgen en kan op die afstand het foam niet meer doorsnijden.

wat kan ik nog meer doen om de spiegel heel van de wand te krijgen.
Spiegel is 175cm hoog en 60 cm breed.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
 • #2
Met een draad achter de spiegel door de plakband doorsnijden.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
 • #3
Na een dappere strijd heeft de spiegel er voor gekozen om in honderden kleine stukjes verder te gaan.:cry:

Nadat de draad al diverse keren was gebroken bleek uiteindelijk dat er niet alleen foam achter de spiegel zat maar dat deze of gene onverlaat ook 10 tallen dotten kit achter de spiegel had gedaan.
Deze kit was zo sterk dat zelfs het stucwerk van de muur is gekomen.
Dit bij elkaar bleek toch iets te veel van het goede te zijn en na de 1e barst heb ik de spiegel met een plamuurmes van de wand moeten schrapen zo vast dat die kit zat.
Dus nu weer een oplossing zien te bedenken om de wand weer netjes te krijgen.
 

Lampje45

 • #4
Voor latere lezers nog een tip:
Gebruik hiervoor nylon visdraad, het is even uitproberen welke dikte het beste voldoet. Zo heb ik een paar klosjes gekocht van verschillenden maten.
Want glas onder spanning zetten met kegjes is vragen om moeilijkheden.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
 • #5
Ik had gevlochten lijn gebruikt, die is dunner, wat ruwer en een heel stuk sterker dan gewoon nylon.
Kegjes (deksel van een kabelgoot) waren 1,5mm dik en had er over de gehele lengte een stuk of 10 onder weten te krijgen om zo de kracht gelijkmatig te verdelen.
Met alleen foam was het me waarschijnlijk ook wel gelukt door de kegjes er onder te slaan, hierdoor het foam te vernielen en dan rustig af te wachten tot de spiegel los zou laten, maar de kit was zo taai dat je er niet doorheen kwam en verwacht dat de lijn op de ruwe stucmuur telkens stuk ging.
 

Lampje45

 • #6
Ik heb hele goede ervaring met zeer dunne vislijn want die is zo scherp als een mes, moet je wel met werkhandschoenen aan doen, of op twee stukjes bezemsteel als handvat vastzetten.
Maar natuurlijk zijn er meer wegen naar Rome. :wink:
 

DBdeJ

 • #7
@Gerrit B. Zou niet teveel naar Lampje45 luisteren, hij heeft het niet vaak bij het juiste eind.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
 • #8
Laat ik nu zelf een fanatiek visser zijn en dunne vislijn van zeg maar 10/00 heeft een trekkracht van nog geen Kg dus totaal ongeschikt en dat trek je zonder handschoenen nog eenvoudig stuk.
Dezelfde dikte in gevlochten lijn zit tussen de 5 en 6 Kg en dat gaat wel flink pijn doen als je dat met blote handen stuk probeert te trekken.
Ga je naar een wat dikkere nylonlijn van 20/00 dan heeft die een trekkracht van zo'n 2 Kg maar dezelfde dikte in gevlochten lijn heeft een trekkracht van zo'n 12 Kg.
Dat laatste had ik "toevallig" in de auto liggen maar zoals gezegd ging zelfs die sterke lijn stuk op het ruwe stucwerk en de taaie kit die was gebruikt.
 

Ronny

Specialist Verwarming
 • #9
Maar wat is de conclusie?
 

Lampje45

 • #10
Dat het niet om trekkracht gaat, maar om het snijdend vermogen wat de lijn doet, daar hoef je haast geen kracht voor te zetten, alleen maar strak houden en bewegen en snijden. En garantie kan ik niet geven, maar het was het proberen wel waard.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
 • #11
Dat het snijdend vermogen van nylon een heel stuk lager is dan van gevlochten lijn.
Dat is met het vissen zo (1 mossel en je nylonlijn is weg terwijl gevlochten lijn alleen wat gaat rafelen) en bij het verwijderen van een spiegel is dat niet anders.

Echte conclusie is dat als een spiegel met zoveel kit vastzit je hem beter direct stuk kunt slaan ipv. er veel tijd aan te besteden om hem heel te houden en dat hij uiteindelijk toch stuk gaat.
Probleem is alleen dat als je dat ding niet zelf geplaatst hebt je ook niet weet hoe vast hij zit en waarmee hij vast zit.
 

Ronny

Specialist Verwarming
 • #12
En dan wordt het tijd om een warmtebeeld camera in te zetten :-)
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
 • #13
DBdeJ schreef:
Zou niet teveel naar Lampje45 luisteren, hij heeft het niet vaak bij het juiste eind
Lampje heeft zich hier anders al aardig bewezen op het forum. Zie jij eerst maar eens wat positiefs te brengen op dit forum voor je zulke ridicule uitspraken doet :wink:
 

Gerrit B

Specialist Telecom
 • #14
Een nieuwe spiegel is goedkoper :mrgreen:
Probleem was dat ik geen Japanse zaag bij me had anders had ik die nog geprobeerd.
Het blad daarvan is nl. vrij dun en flexibel met vlijmscherpe zaagtanden, daar had je nog veel kit mee door kunnen zagen.
Maar ja beschadig je de spiegelende laag dan is je spiegel ook waardeloos.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu