Kleur verschil van muur verf

Akayami

  • #1
Beste Klussers,

Ik heb bij deze muur eerst de gat gevuld met gips en vervolgens heb ik histor perfect finish muur verf opgedaan. Zoals je ziet zijn er op de plekken waar de gaten zijn gevuld een kleur verschil. Hebben jullie advies wat ik moet doen om de kleur weer hetzelfde te krijgen.

Met vriendelijke groet,

Akayami

IMG_20221229_161428.jpg
 

Robbie's

  • #2
De specialisten zullen reageren maar ik denk dat je dan eerst een vorm van isolerende voorstrijk op moet brengen en daarna opnieuw muurverf aanbrengen. Gips zuigt de muurverf er in. Wel het gips eerst goed uit laten harden Voordat de muurverf er op was aangebracht?
 

Nth

  • #3
Heeft het gips genoeg droogtijd gehad? 1mm per 24uur.
Is er voorstrijk op gedaan?
 

Akayami

  • #4
Hartelijk dank voor jullie reacties. Ik heb de gips 1 week droogtijd gegeven. En verder had ik geen voorstrijk gedaan. Is het mogelijk om nu nog voorstrijk op te doen ? Of moet ik eerst een laagje weg halen?
 

Nth

  • #5
wat je kunt doen is een extra laagje verf op die plek, evt wat verdunt met wat water (er vanuit gaande dat je waterbasis acryl gebruikt). gaat erom dat de zuigende werking wordt geneutraliseerd.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #6
Dit blijf je waarschijnlijk ook zien als de verf wel in dezelfde kleur op gaat drogen.
Wil je het onzichtbaar wegwerken dan zal de structuur van de reparatie hetzelfde moeten zijn als de rest van de muur, een ook niet voor- of achter- liggen.
Het kan gezichtsbedrog zijn maar het lijkt nu voor te liggen (steekt dus voor de muur uit) als dat zo is dit dus wegschuren en dan dezelfde structuur zijn te krijgen als de rest van de muur (vaak met een natte spons, prop papier enz. de structuur zien na te bootsen) en dan weer in de muurverf zetten.
 

Akayami

  • #7
Bedankt voor jullie adviezen. Ik ga ermee aan de slag.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu