Muur stevig genoeg maken tips

Kvrins

 • #1
Hallo,

Ik heb een muur geplaatst tbv verhoging ivm terras. De ondergrond is zand. De muur bestaat uit L profielen. De tuin naar de buren is 20 cm lager. Dit heb ik opgelost door bandopsluiting horizontaal te plaatsen en vertikaal erop ook een bandopsluiting. Daarop staan de L profielen. Daarnaast heb ik bij iedere naad van de bandopsluiting een halve bandopsluiting vertikaal in grond gezet. 35cm dieper.

Maak me zorgen om verzakking en beweging naar de buren. Is het nog een oplossing om betonnen palen om de meter in de grond te plaatsen evt met beton stort in voet? Zou dat afdoende zijn Of kan ik beter uithuilen en opnieuw beginnen?

Bedankt voor tips!

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • BertPleizier

  • #2
  Sowieso had u beter de kantopsluiting in het midden van de liggende kantopsluiting kunnen plaatsen.

  In de huidige situatie drukt het gewicht aan 1 zijkant en ligt het gevaar van kantelen / scheef zakken op de loer.

  Haal de L-profielen aan de zijkant weg inclusief de staande kantopsluiting, leg op de liggende kantopsluiting een betonbiels (die is meestal 20 cm breed) en plaats de L-profielen terug.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Ik zie hier geen L-profielen, maar tegels die tegen elkaar gepurd zijn. Dat is niet geschikt als grondkeermuur. Kan je wat beter uitleggen wat er geplaatst is en waar het probleem zit?

  Gaan de buren ook nog ophogen?
   

  BertPleizier

  • #4
  Ik zie volgens mij wel L-profielen. Kijk maar naar de hoek: dat is een hoek L-profiel, want er is geen naad zichtbaar in de hoek.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #5
  Dan zijn de keerwandjes verkeerd geplaatst. Een deel moet horizontaal geplaatst worden, niet verticaal. Het gewicht van de grond moet kantelen tegen kunnen gaan.

  Samen met alle pur-resten ziet het er niet uit. Slopen, uithuilen en opnieuw beginnen.
   

  BertPleizier

  • #6
  Van de binnenkant is geen foto. Met de aanwezige foto’s kun je niet zo stellig beweren dat de L-profielen verkeerd zijn geplaatst.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu