Muur onder (keuken)kozijn/raam afwerken

Mede

  • #1
Na het verwijderen van de tegels onder het raamkozijn van onze keuken ziet het muurtje er uit zoals op de foto's. Er is een deel vrij gekomen tot in de spouwmuur waar het isolatiemateriaal te zien is. Wij krijgen een nieuwe keuken en willen op dit deel een (eiken)houten plank hebben.

Ik vraag me nu af hoe dit het beste af te werken is op de juiste manier rekening houdend met een goede afdichting van de spouw/isolatie en of dit muurtje netjes recht gestuct kan worden (om de plank te bevestigen).

  • Volstaat het monteren van de plank op een afgewerkt muurtje en denk rondom goed af te kitten of krijg ik dan problemen met de isolatie?
  • Kan je dit muurtje netjes via stuc afwerken, of moet hier iets anders voor gebruikt worden?
  • Moet er voor het afwerken nog een soort (dun) plaatje op die tot aan het kozijn het muurtje afsluit?
Andere tips zijn uiteraard welkom.

IMG_7335.jpg

IMG_7337.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Spouw afdichten met pur, deze recht afsnijden en vervolgens met dampdichte tape dichtzetten (1 cm tegen het kozijn). De houten vensterbank eerst op maat maken, dan rondom goed in de lak zetten. Voor het bevestigen zou ik een paar dikke rillen lijmkit van links naar rechts leggen. Zowel voor het uitvlakken als voor het afdichten.
 
  • Like
Waarderingen: Mede

Mede

  • #3
Bedankt voor de snelle reactie en uw advies!

Dus met een spuitbus pur van de bouwmarkt gewoon het deel tegen het kozijn (+/- 5cm) inspuiten waar nu het glaswol zit? Hecht de pur dan goed aan het glaswol en kan ik de zijkanten (gaten links en rechtsonder) dan ook gewoon volspuiten?

Is dit netjes te doen voor iemand (zoals ik) die nog niet eerder met pur gewerkt heeft? :-)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu