Muren stucen correcte werkwijze

Grotius

  • #1
Hoi hoi,

Ik wil vandaag twee muren stucen. Ik wilde dit in twee fasen stucen.

fase 1) grote gaten en nieuw electra leidingen vullen en wapeningsgaas aanbrengen. (vandaag)
fase 2) Recht trekken en in het lood zetten met profielen (volgende week)

Gisteren heb ik de muur geel gemaakt met de voorstrijk. :D
De muur is van baksteen (erg onregelmatig en veel gaten, vroeger liepen er lodenleidingen en de uitgehakte delen zijn nog zichtbaar (paar centimeter diep). Zie foto andere item:







Vandaag wilde ik de grote gaten vullen en de nieuw gehakte leidingen uitvullen. Eventueel wil ik de delen van de muur die erg terugvallen eveneens uitvullen (lange lat en waterpas om te checken). Ik zal MP75 gebruiken.

Vraag 1) Is dit een correcte werkwijze?
Vraag 2) Wapeningsgaas: Is dit een correct stappenplan
eerst gaten vullen, dan wapeningsgaas en vervolgens nog een laagje over het wapeningsgaas
vraag 3) Omdat de muur erg onregelmatig is wil ik stucprofielen gebruiken. Deze kan ik toch het beste pas net voor fase 2 aanbrengen?
 

Michiel_H

  • #2
Ja, ja en ja.
Ik vraag me alleen af of je niet beter goudband kunt gebruiken (vandaag, fase 1).
 

Grotius

  • #3
Bedankt voor je antwoorden. Ik ga zo maar aan de slag.

Goudband zou misschien beter zijn, ware het niet dat ik nog 5 zakken mp75 heb liggen en geen goudband :oops:
 

Grotius

  • #4
Bij MP75 staat niet hoeveel water ik moet gebruiken. Wel zie ik dat 25kg circa 32 liter mortel oplevert. Simpele aftreksom is dan hoeveelheid water of niet? In dit geval dus circa 7 liter water per 25 kg (0,28 a 0,30 liter water per kg)

Correctie:
op de site van de fabrikant staat meer. Bij handmatige verwerking 25 kg Knauf MP 75® in ca. 16 liter schoon leidingwater strooien, (ca. 0,65 liter water per kg).
 

Pepjo

  • #5
Je aannamefout was dat 1 liter ook 1 kg moet zijn : dit is alleen het geval bij water. :wink:
 

Mark81

  • #6
Ik zou alleen een guide profiel gebruiken in plaats van een stucstop
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu