Lijmrest muren en stucen

Regi

  • #1
Wij hebben in onze kluswoning een aantal muren, dit zijn gipsmuren waar een rare laag karton-achtig spul overheen zit. Ik las zelf ergens dat dit zachtboard is(?).

Wij zijn bezig met overal behang weg te halen incl. alle lijmresten enz. Op betonnen muren kwam alles er volledig af en deze zijn schoon en klaar om te stucen. We hebben helaas ook deze gipsmuren waar onmogelijk alle lijm en zooi af is te krijgen. We hebben al een behangstomer geprobeerd en schuurapparaat, maar niks werkt goed genoeg.

Nu is mijn vraag of je zomaar over deze muren heen kan stucen als er nog van dit zachtboard spul en lijm op zit. En zo niet, of er nog een betere manier is om het er af te krijgen?

Alvast bedankt

20220522_160128.jpg 20220522_160122.jpg 20220522_160115.jpg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Gipsplaten of gipsblokken?

Op gipsblokken: Mechanisch verwijderen. Afhankelijk van hoe goed het vast zit met bv. een plamuurmes / steekmes of haakse slijper met staalborstel.

Gipsplaten: Plamuurmes en een harde borstel. Niet te grondig, want dan sloop je de platen. Goed voorstrijken voor het stucen.

staalborstel.jpg
 

Didier

  • #3
Wat ik in het verleden heb gedaan is met een "wand en plafond schuurmachine*" voorzichtig mechanisch verwijderen. Dergelijke apparaten kunt je redelijk goedkoop bestellen. Wel even stofzuigen op aansluiten
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu