Muren schilderen die bepleisterd zijn ...

Natazia

  • #1
Hej,

wij hebben een dik half jaar geleden onze muren opnieuw bezet. Eerst met een waterafstotend bezetsel, daarna met een laagje fix en finish. Nu willen wij onze muren verven. We hebben een speciale primer gekocht voor muren met nieuw bezetsel, maar die komt even snel terug los dan hij erop ging. We hebben dan de muren wat glad geschuurd, terug wat fix en finish, dan gewoon geverfd, maar ook die verf komt er terug af met grote stukken net of je trekt er behangpapier af. Nu hebben we gisteren met een andere merk van primer (dulux) geverfd, maar die komt er ook weer in grote lappen af.

Kan het zijn dat onze muren nog niet droog genoeg zijn? Het bezetsel zit er al een half jaar tegen en de ramen staan goed open zodat het kan verluchten.
 

EGeen

  • #2
Wat voor waterafstotend product heeft u erop gebruikt? De FF blijft wel goed zitten? Wat voor producten voor nieuw bezetsel? Compleet verhaal maakt soms iets een stuk helderder.
 

Natazia

  • #3
Knauf bezetsel (speciaal voor vochtige ruimtes) is grijs spul.
Fix en Finish blijft idd wel goed zitten. Daarover de grondverf (eerst van pollyfilla, daarna dulux) blijven allebei niet zitten. Daar verf (Levis ambiance satin) gedaan, blijft aan de grondverf zitten, maar niet op de fix en finish. Er zijn een paar stukken waar de verf wel heel vast zit en daarop hecht de grondverf (dulux) wel, maar op de fix en finish niet.

Ik hoop dat mijn uitleg een beetje duidelijk is ...
 

EGeen

  • #4
Ik ken de grondverven neit helemaal, en weet nog niet precies wat voor producten, maar als ik het zo lees, komen paar vragen in me op:..

- De producten die u gebruikt, zijn wel geschikt voor muren? (Ambiance satin bestaat in meerdere soorten, hoop dat u de muurverf heeft)
- De grondverven lijkt me onlogisch op gipsondergronden. (F&F), tenzij deze zijn op de zuiging uit de ondergrond te halen. *(voorstrijk)*.
Ik neem namelijk aan dat alles beton of gips is wat u gaat schilderen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu