Muren behangen of schilderen, doen of laten doen???

Kabouter1960

 • #1
Mijn man en ik zijn beiden geen echte klussers en kijken dus huizenhoog op tegen het netjes maken van de muren in ons aanstaande appartement.
Het is een appartement van bouwjaar 1958 en de huidige eigenaar heeft het oude behang van woonkamer en drie slaapkamers verwijderd. Het is
dus nu gewoon kale muur. Met her en der kleine beschadigingen van het pleisterwerk.
Alleen maar schilderen lijkt niet handig, daar je dan toch de beschadigingen blijft zien. Maar behangen hebben wij nog nooit gedaan en zoals gezegd, we zijn niet echt handig!
Nu heb ik mij enigszins verdiept in de soorten behang; o.a. papierbehang,
vinylbehang en glasvezelbehang.
Wij zouden het graag willen laten doen (omdat het dan goed gebeurd) maar wij zijn bang dat dit voor ons toch niet te betalen is.
Natuurlijk kunnen we offertes opvragen bij diverse bedrijven/behangers, maar ik heb geen enkel idee wat een goeie prijs is. Valt ie heel erg mee,
dan heb je kans dat het eindresultaat niet is wat je verwacht, en misschien is de prijs van een andere offerte weer veel te hoog!
Wat is nou wijsheid! Het gaat in het totaal om ca. 92 m2 muuroppervlak en wij hebben al 1 offerte binnen:
NWB 53 1x lijmen, 1x glasweefsel
- Opzuiveren
- Geheel lijmen
- Aanbrengen glasweefsel (Alphaskin)
- Alles netjes schoonmaken
- Afvoeren restmateriaal, en dit tbv ******. Euro incl. btw en alle materialen (basis glasvezel). Over glasvezel heb ik al wel gelezen dat dit behang afgewerkt moet worden met een (of meerdere) verfla(gen)ag.
Is dit een te verwachten prijs, of denken jullie, nou dat is goedkoop dat kan nooit goed zijn.
En als wij glasvezel laten behangen, moet dit dan ook meteen geschilderd worden of is dit iets wat je nog even kan laten (om het over een jaar of zo te doen)?
Sorry, het is een heel verhaal geworden, maar ik hoop dat jullie mij kunnen helpen!
Vast bedankt
Barbara


Bedrag verwijderd, offertes worden op het forum niet beoordeeld, mod.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kabouter1960

  • #2
  Sorry voor het noemen van een bedrag, ik was het gewoonweg vergeten, dat dit niet mocht!!!
  Ik ben aan het rekenen geweest en ik ben er in ieder geval achter dat het ongeveer de helft aan kosten oplevert als je het zelf doet.
  Maar de grote vraag is (en blijft): kunnen we het zelf??? Over zelf behangen met glasvezel zegt men aan de ene kant dat het heel gemakkelijk is vanwege het feit dat je niet het behang maar de muur met lijm insmeert, maar ook weer een heel vervelende klus omdat je last krijgt van die glasvezel in het behang (soort engelenhaar effect). En met handschoenen aan lijkt het me niet echt heel handig werken.....
   

  EGeen

  • #3
  De irritatie valt wel mee, en anders met van die strakke handschoentjes werken dan is er niets aan de hand. Een voorgesausde glasweefsel heeft dit probleem ook wat minder.

  Ik zou het zelf doen. Stel je hebt nog nooit behangen en ook nog nooit geklust is glasweefsel nog prima zelf te doen. Stel er komen wat meer hoekjes etc bij wordt het wat lastiger, maar dan ook nog, glasweefsel is makkelijk zelf te doen.

  Heb ook u een pm gestuurd met informatie. Wellicht had u hem al gelezen, maargoed.
   

  Eye_in_the_Sky

  • #4
  Zelf doen geeft ook meer voldoening. Ik laat de hele grote (structurele) klussen altijd over aan vakmensen en afwerken doe ik altijd zelf.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu