Schilderen van de buitenmuren boerderij - wit

Sander333

  • #1
Hallo allemaal

Ik hoop dat jullie ons kunnen helpen met een advies omtrent het schilderen van de buitenmuren van onze gerenoveerde boerderij

Het is namelijk zo we hebben meerderen soorten bakstenen in onze muren zitten en hebben besloten om het daarom wit te verfen .Ook willen we een zwarte band ter hoogte van een meter aanbrengen.
We hebben de voegen van de oude veldbrand stenen laten uitkappen en overnieuw laten voegen .
We hebben een dak met geglazuurde donker blauwe pannen moeten we nu een matte of een glanzende muurverf gebruiken ? We hebben vernomen dat je met een matte muurverf zo min mogelijk ongelijkheden ziet klopt dit?
Ook door het grote assortiment muurverfen van tegenwoordig en voorstrijkmiddel/fixeermiddel zien we de bomen door het bos niet meer !
Ook is het aan de onderzijde van de muren op bepaalde plaatsen vrij vochtig waar de zwarte band wordt geschilderd dit moet dus een goed hechtende verf worden .
De muren van de woning bevatten geen spouw dus denken we ook dat het erg belangrijk is dat de verf ademend naar buiten is . En natuurlijk waterafstotend.

Wat is de juiste volgorde omtrent deze klus ? En wat voor soort verf/primer adviseren jullie ons ?

Voor iedereen die ons hiermee kan helpen alvast bedankt!
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Dat vochtprobleem aan de onderzijde kunt u met geen enkele goedhechtende verf oplossen. Optrekkend vocht vanuit de fundering.

Het assortiment muurverven is legio. U kunt ze in hoog-zijdeglans en mat verkrijgen. Alle grote fabrikanten hebben op hun sites deze producten die het beste bij uw situatie passen, omdat dit vanuit hier niet is in te schatten wat voor uw doel het beste is.

Matte muurverf camoufleert beter dan glanzende, dit komt door de brekingsindex die bij matte verf hoger ligt dan bij glanzende.
Glanzende verf is daarentegen beter te reinigen.

Hoofdzaak blijft dat u het vochtprobleem moet oplossen ( toepassen van cementscherm ) omdat verf door het vocht van binnenuit wordt losgedrukt. Eerst verschijnen er blazen waarna u de verf er in plakkaten af kunt halen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu