Schilderen van spackmuren

Alexanderrr

  • #1
Dag,

Ik wil twee muren schilderen, beide zijn een jaar geleden met witte spack gespoten. Ik las dat er speciale spackverf bestaat, maar de verfhandel zei dat dit niet nodig was. Nu heb ik met gewone latex 1 muur 2x geschilderd en het resultaat is niet heel mooi. Sommige aanzetten zijn nog te zien, de witte kleur schijnt op een plek erdoorheen en de randen die ik met een kwast en een kleine roller heb geschilderd zijn donkerder.

Nu lees ik op dit forum (tja, achteraf) toch weer die speciale spackverf, het verdunnen van de verf en het vergroten van de 'open tijd'. Wat kan ik het beste doen om de al geschilderde muur met een derde laag toch te laten slagen?

Hoe ga ik met de tweede muur aan de slag? 2,5 liter latex heb ik al (hoewel ik zeker nog 5 liter nodig zal hebben, omdat de eerste muur heel veel absorbeerde).

Alvast bedankt voor jullie hulp!

Groet,
Alexanderrr
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
1. Die verfhandel links laten liggen, hier werken incompetente lieden.

2. Tja, toch weer die spack-latex. En waarom dan wel? Langere opentijd en de structuur van de ondergrond blijft behouden.

3. Het restant muurverf dat u heeft kunt u aanlengen met een middel dat de opentijd verlengt. Hierdoor kunt u langer nat-in-nat werken. Op 5 liter 1/4 flacon toevoegen

4. Nieuwe muurverf/ verlegingingsmiddel kopen bij een echte verfboer die u SPACK-LATEX verkoopt. Die weet ook wat u moet hebben om de open tijd te verlengen.

5.Neem een vachtroller op stok zodat u overzicht kunt houden op uw werk, en doe dat vlot nat-in-nat en verdun uw muurverf NIET. Wel goed oproeren voordat u begint en de vachtroller goed verzadigen.
 

Alexanderrr

  • #3
Dank, ik ga het proberen. En de verfhandel aanspreken. Ik laat nog wel weten hoe het afloopt.
 

Alexanderrr

  • #4
Kees,

De verfhandel heeft spackverf en opentijd-middel. Probleem is echter dat de spackverf alleen in 10 liter komt. Daarom willen we een deel daarvan eerst voor de tweede muur gebruiken en wat overblijft voor de derde laag van de eerste muur.

Nou hebben we nog 2,5 liter normale latex, misschien genoeg voor een kwart van de tweede muur. Wat kunnen we daar het beste mee doen? Maar een kwart volledig doen met opentijd-middel, of lichtjes over de hele muur smeren zonder opentijd-middel, zodat er tenminste al een laagje op zit?

Groet,
Alexander
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu