Multiplex wandje, renovlies of gronden met muurverf

Hoi, ik heb een wandje gezet van 70cm met 18mm gegrond populieren multiplex. Dit wandje sluit aan op de muur van de woonkamer (stuc, muurverf). Zie schets, hoekjes zijn rond gefreest. Nu was ik van plan om daar renovlies over te doen en het daarna met dezelfde muurverf af te werken. Nu zie ik online echter dat houtverf meer standaard is voor multiplex(?), dus twijfel ik hoe dit nu af te werken...
- Is renovlies wel geschikt voor multiplex? Ik kan er eventueel nog een extra grondverf laag overheen doen (moet ook de de schroefgaten afwerken).
- Of net zo goed alles in de grond en er direct met de muurverf overheen?
Of geen van beide, en alleen houtverf? Dat hoop ik niet natuurlijk, want dan heb ik een stuk muur met andere structuur.
Alvast bedankt voor het meedenken.
Pieter
240521 Multiplex.jpg
 
Ik heb hier mijn ingebouwde vitrinekast ook gebouwd met gegrond multiplex. Na gaatjes vullen heb ik deze nog één keer volledig gegrond en daarna met muurverf in de zelfde kleur meegeverfd als de muur.

Gaat wat mij betreft prima, alleen waar de muur in één keer dekkend was, moest het hout twee keer. Verder sluit het keurig aan op elkaar.
 
Ik zou daar ook niet zo bang voor zijn, gewoon proberen.
Een andere optie is om de muur te behangen met een goed behang, dat heb ik zelf ook gedaan.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu