Muffe geur uit kruipruimte na isolatie vloer

Pieter_w

  • #1
Hallo,

Ik heb een huis uit de jaren 30 met in de woonkamer een houten vloer op balken. Daaronder zit een kruipruimte van ongeveer een halve meter met zand bodem. Afgelopen weekend heb ik de vloer geïsoleerd door glaswol platen tussen de balken aan te brengen. Sindsdien ruik ik echter in de woonkamer een muffe lucht. Ik heb sterk het vermoeden dat de geur uit het zand komt. Ook zie ik dat het zand over een deel van het oppervlak vochtig (verkleurd) is. Of dat voor het isoleren ook zo was weet ik niet.
De ventilatie in de kruipruimte is volgens mij in orde (het waait er bijna).

Wat kan ik nu het beste doen? Een internet zoektochtje levert opties als isolatiechips, bodemhygrolatie, bodemfolie op. Zijn er nog meer opties? Heeft iemand ervaring met deze opties in relatie tot een muffe geur?

Voor de volledigheid: voor het aanbrengen van de isolatie heb ik een verzameling vermolmd hout uit de kruipruimte afgevoerd die daar al vele jaren heeft gelegen.
 

Fiesiekus

  • #2
Je weet zeker dat de ventilatie-opening bij het isoleren niet zijn afgedekt?

Als de zandgrond verder redelijk droog is en het ventileert goed, zou ik het nog even aankijken. ruik je de lucht ook net zo of nog sterker in de kruipruimte zelf?
 

Pieter_w

  • #3
Dank voor je reactie!

Ja, de openingen zijn zeker open. In de kruipruimte voel je ook de luchtstroom.
Inderdaad is de lucht in de kruipruimte zelf sterker.
 

Fiesiekus

  • #4
Zit het kruipruimteluik goed dicht? Ga anders eens vrolijk alle openingen en kieren (rond CV-piep, luiken e.d.) eens goed afdichten met siliconenkit e.d.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu