Hoelang blijft zwamgeur?

Juliavanders

  • #1
Hallo,

Wij zijn onlangs verhuisd en hebben in een slaapkamer op begane grond zwam aangetroffen. Hier kwamen we achter door een best wel sterke schimmelgeur. Dit bleek na inspectie de huiszwam te zijn. Hij was gelukkig nog niet heel ver verspreid, en dus hebben we geen balken oid moeten vervangen. De zwam is twee dagen geleden verwijderd door een zwambestrijder. Toch loop je nog steeds tegen een muur van zwamgeur aan als je die kamer binnen loopt. Heeft iemand enig idee hoelang zoiets nog blijft hangen? ons inziens zou de zwamgeur weg moeten zijn nadat het is verwijderd, maar misschien is dat ook te optimistisch. Of dat we moeten zoeken naar een andere plek waar het zou kunnen zijn... we hebben op andere plekken ook in de kruipruimte gekeken, maar daar was alles droog en schoon.

Alvast heel erg bedankt!
 

Lampje45

  • #2
Probeer eens een bakje met azijn neer te zetten, dat absorbeert nare geuren.
Zo heb ik ook een vriezer weer helemaal fris gekregen, nadat tijdens de vakantie door een defect in een een andere groep de aardlek van 4 groepen getript was.

Je wilt niet weten hoe verrot vlees stinkt.
Dus wellicht helpt dit jou ook.
 
  • Like
Waarderingen: Juliavanders

Juliavanders

  • #3
Dankjewel! Ik ga het meteen proberen
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
De geur van schimmel kan overal intrekken zoals gordijnen, bedden, behang, kleren enz.
En dat krijg je er alleen maar uit door alles goed te wassen.
Wij hebben ooit een oude caravan gehad, die altijd heel muffig stonk.
Als je er even in zat rook je het niet meer, maar als we thuis kwamen roken al onze kleren muffig en zelfs de hond rook muf.
 
  • Like
Waarderingen: Juliavanders

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Wat heb je gedaan om te voorkomen dat de zwam is ontstaan. Als je niet probeert uit te vogelen waarom die zwam is ontstaan en dat niet oppakt blijft de situatie niet optimaal.
 

Juliavanders

  • #6
de omstandigheden waar een zwam het beste groeit, hebben we allemaal veranderd/aangepakt. Volgens de zwambestrijder is de kans nu nihil dat hij weer terugkomt. Enkel de geur blijft heel doordringend en vervelend... Maar wellicht moeten we het wat meer tijd geven.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #7
Om het verhaal wat duidelijk te maken wat heb je gedaan? waardoor is de kans op terugkeren nihil geworden.
 

Juliavanders

  • #8
We hadden verkeerde afwatering van het aangrenzende terras, dit loopt nu goed. De ventilatieroosters waren verstopt, en alle losse houtjes en puin uit de kruipruimte gehaald! En dus gif en brandmortels(?)
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #9
Hartelijk dank. :prima:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu