Monteren frontdeur Indesit vaatwasser

Mabalou

 • #1
Hallo, we willen een inbouw indesit vaatwasser installeren alleen krijgen wij de frontdeur niet goed gemonteerd. Het lijkt of de deur te lang is. Alles goed uitgemeten een de maten kloppen alleen bij het openen van de deur komt de onderkant tegen de vaatwasser aan waardoor de deur niet in zijn geheel open kan.
Wie heeft er een oplossing voor ons?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Een inbouw vaatwasser moet goed passen in de nis van uw keuken. De hoogte van de nis bepaalt u door vanaf de vloer tot de onderkant van het keukenblad te meten. De standaard hoogte van een vaatwasser is circa 82 cm, waarbij deze hoogte variabel is in te stellen tot circa 86,5 cm. Deze vaatwassers zijn geschikt voor normale aanrechtbladen (81 t/m 87 cm hoog).

  Er bestaan ook verhoogde modellen met een hoogte van circa 87 cm. Deze vaatwassers zijn geschikt voor verhoogde aanrechtbladen (87 t/m 92 cm hoog). Wanneer u een hoog model vaatwasser wilt vervangen, kunt u het beste opnieuw een hoog model kiezen. Anders loopt u het risico dat het frontpaneel te lang is, waardoor de vaatwasser niet meer open kan.
   

  Nicklatu

  • #3
  Wat Walker aangeeft is de manier om de hoogte van je front the bepalen al dan niet van je vaatwasser. Maar daar ben je nu niet mee geholpen. Wat een optie zou kunnen zijn is (niet al te fraai en win zeker geen schoonheids prijs) ten hoogte van de onderkant van je vaatwasser deur een rechte zaagsnede maken in je frontpaneel. 2 onderdelen vervolgens met een piano scharnier weer aan elkaar bevestigen. Nogmaals het win niet een schoonheids prijs. Ik zal verder zoeken of er een ander oplossing ervoor is.

  Groeten Nick
   

  Nicklatu

  • #4
  Ik heb wat rondgeneusd op het internet en ben het volgende tegen gekomen.  Hiermee kan je de 2 onderdelen aan elkaar verbinden. Hoop dat je er wat aan heb.

  Groeten NickLatu

  Ps:Wel de gezaagde kanten afplakken.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu