Montage houten zon op wand

Droid

  • #1
Klussers,

Op onze slaapkamer hebben wij een donker zilveren muur. Daarop wil ik een licht zilveren zon maken. Zie onderstaande afbeeldingen. Daar wil verlichting achter maken (lichtslang of leds, of dergelijke).


Nu zit ik met de bevestiging ervan. Dit wil ik graag zo onopvallend mogelijk (ivm schaduwval). Heeft iemand een goed idee hoe ik dit kan maken? Het liefst iets wat ik ook aan de voorkant niet zie en toch demontabel blijft.

Idee van montage
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Je zoekt simpel een onderleg ring M8 oid.
Je boort een gat in de achterkant van je zon met de maat van de ring en lijmt de ring er vast in (ongeveer 2mm onder de rand)
Vervolgens een schroef in de muur draaien welke nog net door je ring past.
Ophangen en klaar.

suc6

Gerrit
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
En de schaduwval van de verlichting.
*wgb*
 

Droid

  • #4
Wat bedoel je Wgb?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Er moet licht achter komen, dus er is kans dat er een schaduw valt zowel aan de binnen-als buitenkant.
*wgb*
 

Ruben_S

  • #6
Er komt een lamp in of zo?

en je wilt hem plat tegen de muur aan?

Ik zou aan de binnenzijde van de ring een stukje van het hout verwijderen of je maakt de zon uit 2 platen hout, die lijm je op elkaar. De binnenste plaat, maak je een uitsparing. Daar monteer je een metalen plaatje. Als je nu een haakse spijker in de muur zet.. kun je zo je metalen plaatje er achter schuiven. Je moet de spijker/schroef wel zo diep er in draaien dat je plaat netjes recht hangt en dicht tegen de muur dus. Van de voorkant is er dan niks zichtbaar.
 

Ruben_S

  • #7
Je maakt een uitsparing in het hout, aan de achterzijde. Daar aan monteer je een metalen plaatje, maar wel zo, dat het niet uitsteekt, dus een plat plaatje is het handigst. Of het plaatje moet in de holte ingebouwd worden.


aantal afbeeldingen ontbreken..

Dan pak je die rechter haak op het plaatje.. die gaat de muur in.


De haak past in de uitsparing die je hebt gemaakt in het hout. als je het object tegen de muur aanhoud. als je het vervolgens laat zakken, valt het metalen deel achter de haak. en blijft hangen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu