Montage spiegel

Henk17

  • #1
Zojuist een zware, ingelijste spiegel aangeschaft. Om de spiegel te kunnen ophangen mag ik nog wel zelf even koperen ophang-lusjes bevestigen en verzinnen aan wat voor soort draad/koord het zware ding moet gaan hangen.

In het voorbij gaan van een viswinkel heb ik ongeveer het zwaarste nylon visdraad gekocht waaraan ik de spiegel (170 x 70) toch zou moeten kunnen ophangen (tot 71 kg). Fout, want het draad rekt juist wel degelijk uit.. Daarbij ook nog achter gekomen dat de koperen haakjes (driehoekige lusjes met 2 schroefgaten) wel erg mager zijn voor dit gevaarte van minstens 25 kg.

Heeft iemand een goede tips voor bevestiging van de spiegel (met houten lijst) aan een stenen muur?

Alvast dank
 

Bracke

  • #2
Hoi, even eerst een vraag hoe dik is de lijst?

Want als hij dik genoeg is kan je schuin naar boven gaten boren en dan stevige schroeven in de muur op de zelfde maat en dan moet het lukken.
Anders een lat onder verstek zagen en aan de muur ook een maar dan andersom dan haken ze in elkaar.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt.
 

EdP

  • #3
Een zware spiegel kun je ook met draad ophangen, maar dan een andere soort. Wat ik gedaan heb is elektra-motagedraad enkele malen heen en weer door de lussen halen, ook de uiteinden om elkaar haken en dan terug in de andere richting en tot slot de uiteinden een flink aantal keer om de bundel wikkelen.

Een beetje moeilijk te omschrijven zo zonder plaatje, maar het principe is dus een bundel van enkele strengen elektra-draad. Rekt niet uit en kan redelijk wat gewicht hebben.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
De fietsenmaker heeft verschillende diktes staaldraad voor fietsen en bromfietsen op voorraad, neem gelijk ook een paar klemmetjes mee.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu