Montage en aansluiten 2 wegklep Intergas Prestige

VincentB

  • #1
Hallo allen,

Wij hebben sinds 4 maanden onze nieuwbouwwoning betrokken, vanaf het begin de stookkosten bij gehouden waarbij het zeer opvallend is dat het gasverbruik dermate hoog is ten opzichte van voorgaande woning met zelfde systeem.

Huidige situatie Intergas Prestige met vloerverwarming beg grond als hoofdverwarming, woning gebouwd met een EPc van 0,6, dus energie zuining te noemen.
huidige gasverbruik 9-10 m3 p/dag waarbij het opvalt dat de vloerverwarming 3 uur nodig heeft om 1,5 gr te verhogen in een ruimte van 70 m2 en daarbij continue op 75 gr blijft draaien.
vloerverwarming verdeelt in 6 groepen met onafhankelijke zoneregeling Danfoss radiografisch.

Na wat spitten in diverse forums komt toch wel boven water dat een 230 V 2 wegklep zoals Intergas voorschrijft noodzakelijk is om het gasverbruik terug te dringen. zodat de ketel niet onnodig hoog blijft draaien. ( hebben een chronotherm modulation vision hangen )

Mijn vraag;
we hebben gescheiden cv systeem d.w.z 1e verdieping vanaf de ketel afgetakt van de aanvoer en beg-grond vanaf de ketel apart afgetakt vanaf de aanvoer naar de vloerverwarming unit ( to be comfort 6 groeps ) op de beg grond ( beide 22 mm ).
Waar moet de 2 wegklep komen, zo dichtbij mogelijk bij de vloerverwarming op de retour ?
Of kan dit ook onder de cv ketel omdat het toch een gescheiden systeem is en daardoor de elektrische aansluiting op de cv ketel vergemakkelijkt en dan geen 2 verdiepingen met kabel gootjes hoef te overbruggen..


een beetje lang en misschien omslachtig verhaal maar ik kom er even niet meer uit na vele diverse adviezen van diverse installatiebedrijven en wil toch wel graag de cv installatie op een zo gunstig en financieel mogelijke manier laten draaien.

wie kan mij alstublieft duidelijkheid geven.., ben slecht een leek op installatie gebied.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Huis is 4 maanden oud, dus constructie fout.
Als intergas aangeeft dat die er in moet.
GARANTIE dus.
Schakel de installateur in.
 

Calenta

Specialist Verwarming
  • #3
Zit ook een radiografisch zone set van danfoss in.
Hoezo dan tweeweg klep?

Waarom gelijk met vingertje naar de installateur wijzen...

Wij oordelen NIET over collega,s.

Calenta
 

VincentB

  • #4
Hallo,
Bedankt voor jullie reacties.!!

Ik moet eerlijk bekennen dat de installateur nu al 3x is terug geweest om het systeem te controleren en na te zien en telkens wordt terug gekoppeld dat alles in orde moet wezen en als ik begin over de voorgeschreven 2 wegklep is dit onzin.
De ketel is getest en hier zou het niet aan liggen, wat rest is dat het systeem dan ergens manco zou wezen in mijn ogen.
Maar met al het gehakketak van over en weer bellen met de installateur kom ik niet verder, dan zet ik liever zelf de klep er tussen om,als het goed is resultaat te boeken.

Overigens moet gezegd worden dat de rest van de woning keurig is aangelegd!!

De radiografische zoneregeling is op 4 groepen van toepassing en 2 welke bij de woonkamer horen niet, in hoeverre klopt het verhaal dan van een onnodige stroming in de ketel bij het niet toepassen van 2 wegklep en een Intergas ketel.
Ik raak een beetje de weg kwijt, Intergas zegt dat deze klep er wel tussen moet en d monteur zegt dat er voldoende weerstand is dus de klep niet nodig...

Maar wie zou mij kunnen vertellen waar deze klep dat zou moeten worden gemonteerd ?
 

Calenta

Specialist Verwarming
  • #5
De klep kan als zone regeling worden gebruikt en geschakeld worden door aan/uit thermostaat. Je zult een shunt nodig hebben om te zorgen dat wanneer de klep sluit, de ketel zijn doorstroming houd.

De ketel staat op 75 om de radiatoren te verwarmen.
De vloerverwarming zit als het goed is, een temperatuur regelaar ( thermostatische afsluiter) wanneer deze sluit bij bijv. 45 graden, moet het cv water kunnen circuleren over de radiatoren, over over de shunt/ bypass.

De situatie zoals beschrijft moet dus idd prima kunnen werken zo.
U hebt een zone verdeling met de danfoss en daarom geen 2 weg klep nodig.

Wilt u deze toch plaatsen, dan vlak bij de vloerverdeler in de aanvoer.

Nog een kleine tip, staan de groepen goed ingesteld? En staan de retour afsluiters geheel open?

Calenta :cool:
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #6
Even off topic


Waarom gelijk met vingertje naar de installateur wijzen...

Wij oordelen NIET over collega,s.
Jeetje Calenta stop nou eens met dit gelul
Ik wijs niet met de vinger naar de installateur. en beoordeel ook geen werk.

Ik geef Aan dat het huis 4 maanden oud is en volgens de installatie instructie zoals aangegeven door TS een klep er in hoort te zitten.
Dus neem je contact met hem o klaar.

Stop eens met commentaar geven op je collegga's want daar heb jij de laatste
tijd wel een handje aan.


Ik ben hier klaar mee.


Nu weer on topic verder.
 

Calenta

Specialist Verwarming
  • #7
Huh?

Sorry hoor... :oops:

Is niet de bedoeling om iemand af te zeiken.
Als er twee neuzen naar het oosten staan,kan die van mij toch naar het noorden staan.

Calenta :cool:
 

Xr8

  • #8
De klep dient bij geen warmtevraag van de vloerverwarmingsverdeler de pomp van de vloerverwarmingsverdeler af te sluiten van het cv systeem. Dit om ongewenste stroming te voorkomen. Als de tweewegklep de gehele verdeler afsluit dan zou dit voldoende moeten zijn. Je kunt altijd de tevens genoemde keerklep plaatsen. Dit is een onderdeel van een paar euro en wordt onder de pomp geplaatst. Weet alleen zo niet of dit ook geldt bij de genoemde prestige.

Een verbruik van 9 a 10m3 per dag in de afgelopen tijd is overigens niet vreemd. Dat het opwarmen langer duurt is bij een vloerverwarming niet zo raar, hoeveel nachtverlaging pas je toe.

Succes.
 

Gamgra

  • #9
Hieronder wat Intergas zegt over die klep:
"Voor de goede werking van de warm tapwatervoorziening mag er geen ongewenste circulatie door het toestel zijn door een tweede pomp in het CV circuit.
Sluit een vloerverwarming indirect hydraulisch neutraal aan, OF VOORZIE HET CIRCUIT VAN EEN ELEKTRISCHE AFSLUITER OF TERUGSLAGKLEP. Die doorstroming door het toestel voorkomt als er geen CV-warmtevraag is".

Zelf hebben wij dezelfde Intergas Prestige met ingebouwde boiler, gekoppeld aan een vloerverwarming, maar zonder enige klep of speciale afsluiter, het systeem draait al 4 jaar foutloos, in feite een superfijne installatie.

Voor onze vrijstaande woning is het gasverbruik de afgelopen tijd ook verdubbeld, maar wat wil je met de ongebruikelijk lage temperaturen van de afgelopen weken
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #10
Die klep is om ongewenste stroming te voorkomen. Dan krijg je klachten als lauw tapwater. Die klep is niet om gas te besparen.
De opbouw van een prestige is ook geheel anders dan van een combi compact. (doorstroom vs boiler)
Die prestige zal dus ook niet zijn wisselaar warm houden waar de combi compact dat in comfortstand dat wel doet.
 

VincentB

  • #11
Goedemiddag.

Xr8, wij passen een nacht verlaging van 1,5 graad toe,dit wordt aangeraden en meest toegepast volgens zeggen.
We hebben inmiddels een cv installateur langs gehad ( niet van het installatiebedr overigens ) en hij kwam met het voorstel een veerbelaste klep op de retour leiding onder de cv ketel, maar zou nog wel eerst navragen bij Intergas wat het precieze doel is van de 230V 2 wegklep.
Inmiddels er ook achtergekomen dat de vloerverwarming hydrolisch neutraal is gemonteerd.

Wat wel een vreemde verschijning was dat op het display van de kamer thermostaat bij het tappen gelijktijdig het symbool van de cv vraag verscheen, betreft een Chronotherm Vision modulerend. Zou dit komen vanwege de stroming in de ketel ?? of is dit normaal.

Gamgra, bedankt voor de bevestiging, ik had alleen niet verwacht dat de ketel zo snel een ongewenste stroming zou veroorzaken, hier kwamen we achter toen de stekker van ketel uit de wcd trokken en aan de retour leiding voelde, volgens de vakman staat dit in relatie met de ongewenste stroming.


we wachten af tot de installateur zijn aanpassingen heeft gemaakt, in ieder geval goede hoop.!

bedankt tot zover
 

Xr8

  • #12
Mooi dat je in ieder geval geholpen wordt. Vraag me echter af of het handig is iemand anders aan de installatie te laten sleutelen als deze nog maar 4 maanden geleden is opgeleverd. Er zit neem ik aan garantie op.

Succes.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #13
En die garantie gaat nu vervallen omdat je door een andere installateur er aan laat werken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu