Moer radiator

Philipisdenaam

  • #1


Ik ben bezig de radiator te verwijderen. Ik heb de toevoer al afgesloten via het h blok en de radiator leeg laten lopen. Nu krijg ik de moer aan de rechter kant van het h blok wel los maar de moer die er bovenop zit niet. Althans, ik ben bang dat als ik nog meer kracht zet ik iets beschadig. Tips hoe deze moer wel los te krijgen?

Voor de volledigheid ook een foto van de aansluiting aan de bovenkant. De moer rechts van de thermostaatkraan is ook geen beweging in te krijgen. Aan de onderkant wel. Maar daar zit de stang vast gesoldeerd.

Zou jammer zijn om voor alleen het losmaken van de moer iemand te laten komen.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Je draait de onderste moer toch wel de goed kant op?
Hij moet van het H blok afgedraaid worden, niet van het punt stuk dat in de radiator zit.
En bij de kraan, is dat een sierdop die over de werkelijke wartel geschoven zit?
 

Philipisdenaam

  • #3
De goede kant op is tegen de klok in toch?

Ik weet niet goed wat je bedoelt met "Hij moet van het H blok afgedraaid worden, niet van het punt stuk dat in de radiator zit."

Als het een sierdop is, hoe krijg ik die er dan vanaf?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Linksom dus.

Wat betreft die kraan, ik gok maar wat, ik ken dat soort kranen niet maar het lijkt mij dat er een sierdop over de moer geschoven zit. Want anders zou hij gauw beschadigd raken als je er een sleutel of erger een tang op zet.

Misschien even een detail foto van de kraan?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #5
Oh, sorry nog eens teruglezend, heb ik het verkeerd geïnterpreteerd. Voor de bovenste wartel op het H blok gewoon meer kracht zetten, daar kan je niet zo gauw iets mee beschadigen.
 

Philipisdenaam

  • #6
Dank! Ik ga het proberen met iets meer kracht.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #7
Wat nog wel eens wil helpen is om een grote bahco op het onderblok te zetten op die vierkante merkvlakjes, en dan een andere sleutel op de wartel. Zodoende kan je meer kracht zetten op de wartel door het onderblok "tegen" te houden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu