Moeilijk bereikbare moer aandraaien wc

Jojo22

  • #1
Ik heb een toilet gehangen die de twee aan te draaien moeren uit het zicht heeft. Om erbij te komen kan ik er net bij door mijn arm er onderdoor te stoppen. Met mijn vingers kan ik hem dus niet erg goed strak aandraaien (ik neem aan dat dat wel moet..?) en een moersleutel kan door de krapte geen hoek/draai maken.. de pot hangt 43 hoog dus het is niet alsof ik hem te laag heb gehangen. A wat heb ik over het hoofd gezien? B hoe los ik dit op? C bestaat zoiets als een mobiele moer draaier die ik eromheen kan stoppen en elders kan aandraaien, of zo?
 
Laatst bewerkt:

Auto-Geen

  • #2
1636680727722.png

Ring ratel sleutel met kantelbare kop.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Dopsleutel, ratel met met passend verlengstuk en eventueel een knie als de hoek echt onbereikbaar is.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Heb je er een foto van want wel vreemd dat er een moer bevestiging op moet en je hebt geen ruimte om dat vast te zetten.
twee aan te draaien moeren uit het zicht heeft
Lijkt net als of je een andere bevestiging moet hebben.
Wat voor merk type pot heb je ?
 

Jojo22

  • #5
Ik heb een ratel sleutel gekocht, die past net (bovenin), en klikt net een keer, waardoor ik hem dus wel strak krijg, links echter is de hoek net onvoldoende om de moer ook daar strak te draaien. ik krijg hem met de vingers wel redelijk strak. Waardoor het geheel net voldoende strak tegen de muur zit maar ideaal zou ie links wat strakker zitten om muurvast te zitten. Of ik moet mijn ratelsleutel slijpen zodat is smaller is en de hoek (hopelijk) gemaakt kan worden, zoek een andere soort sleutel of duw en klem onderin een plaat oid van <1mm dik zodat het net wat strakker zit.. (..?) @Peter hier kun je de moer zien zitten zoals hij nu zit.
IMG_2794.PNG
 

Jojo22

  • #6
@Henk253 ik moet dat opzoeken maar was volgens mij wel een onbekend merk.. Ps zie foto in mijn bericht hierboven
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
Je hebt 2 topics aan gemaakt nu word het warrig.
Schermafbeelding 2021-11-15 205044.jpg
 

Jojo22

  • #8
@Henk253 de twee gaatjes zitten niet recht boven de moer, ik vraag me daarom af of het opgelost kan worden volgens de tekening die je deelde als ik hem wel goed begrijp.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #9
Die gaten zitten aan de zijkant van de pot zo te zien.
Je hebt gewoon de pot verkeerd bevestigd.
Zat er dan geen bevestiging set bij de pot en een gebruiks aanwijzing van de bevestiging.

Er hoort bij deze pot dit soort bevestiging set bij te zitten.
Nu gaat de pot naar beneden hangen, en dat is ook de oorzaak van de lekkage in je andere topic.

ga200131.jpg 326010.jpg
 

Jojo22

  • #10
@Peter @Henk253 dank. Ik begrijp nu waarom de verpakking deels met tape was bevestigd. Het moet een retour zijn geweest oid wat verklaart waarom er noch gebruiksaanwijzing noch bevestigingset bij zat.. Het was van sanitairwinkel zie ik in mijn archief dus morgen even bellen om te vragen naar handleiding en bevestigingstukken die ik na jullie berichten van vandaag begrijp te missen(!) Dit zou inderdaad kunnen verklaren waarom het lekt al is de kwaliteit van het aansluitstuk niet denderend want wanneer ik het lipje die om de pot heen zit openvouw lijkt daar water uit te stromen (terwijl het lipje normaal gesproken een dichte vouw is.. dus misschien haal ik morgen voor de zekerheid ook een andere mof. ergens vandaan.)
 

Jojo22

  • #12
@Henk253 Ik heb de handleiding online kunnen achterhalen, zoals Peter zei mis ik de bevestigingstukken die jij ook al via de tekening deelde. Ik ben in contact met de leverancier (was trws sanitairkamer /niet winkel) voor nalevering. Het is dat ik niet wist van het bestaan ervan, tot jij/jullie erover begonnen, het gaat vanaf nu dus alsnog goed komen, zal daar de video's die je deelde bij doorlopen. :prima:
 
  • Like
Waarderingen: Henk253

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu