Triple Afvoer badkamer moeilijke hoek

Klusjong

  • #1
Dit is voor de badkamer (zie foto). Deze grote afvoerleiding loopt naar de begane grond. De vraag is hoe ik de vloer zo laag mogelijk kan houden en tegelijk dit kan aansluiten:
- WC afvoer
- Douche afvoer (drain mogelijk? Of douchebak noodzakelijk?)
- Bad afvoer
- Wasbak afvoer

Ik heb nog niets kunnen bedenken waarbij ik de vloer laag kan houden. Ik heb ook nog geen 'Dubbele T splitsing PVC buis gevonden die in deze hoek zou passen bijvoorbeeld. Ik vrees dat ik straks overal dikke PVC afvoer heb lopen en de vloer dus 10cm moet ophogen (incl. 7,5cm afvoerbuizen dus). (Voor de WC afvoer zal sowieso een koof gemaakt moeten worden, dat is geen probleem)

Badkamer afvoer.png
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Je kunt niet omlaag in de vloer door de deklaag eraf te halen? Of door de vloer boren en de leidingen via een verlaagd plafond naar de standpijp laten lopen?
 

Klusjong

  • #3
Dat zou kunnen, maar max. 2cm heb ik het idee (elders heb ik er een stuk verwijderd). Dan is nog de vraag hoe ik een leiding daar aangesloten krijg op die hoek
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #4
Ja, water stroomt niet weer omhoog dus als je lager gaat is er in ieder geval een nieuwe aansluiting op de standleiding nodig.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Zo te zien, ligt de afvoer al op de beton vloer dus je kunt niet lager.
Wat je zou kunnen doen is de afvoer van de wc op een hoger t-stuk zetten, tenminste als die ook in die hoek komt.
De goot heeft zowiezo een inbouwhoogte van 6 cm, en dan moet er nog 2 cm afschot worden gegeven van de tegels.
Daar waar je kunt 75 mm aanhouden.
Als je dan de rest van de afvoeren 50 mm maakt, heb je voldoende ruimte.
Ik weet dat 75 mm leiding beter is, maar er zijn honderdduizenden huizen waar gewoon nog 40 mm in de vloer ligt en waar het allemaal goed werkt.

Ja je komt nu eenmaal omhoog met de vloer.
Want in de betonvloer gaan hakken is ook geen optie.
 

Klusjong

  • #6
Bedoel je dat ik het T-stuk (hoek) voor toilet afvoer hoger moet plaatsen en dan daaronder bijv. een stuk voor de kleinere leiding?

Het lijkt overigens op zandcement en op een andere plek is het wel gelukt om redelijk makkelijk 2cm los te krijgen, waar ik nu een vierkant vlak heb. Ik weet niet of dat verstandig is, maar lijkt me geen groot probleem gezien ik alles aan het einde toch weer opvul met zandcement?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu