Minikruipruimte isoleren

AmandaG

  • #1
Hallo,

wij hebben eind 2019 en hoekwoning uit 1968 gekocht. ongeveer de helft heeft een massief betonnen vloer, de andere helft heeft een houten vloer die inmiddels is geïsoleerd met parels.

In de trapkast onder een stuk vinyl is een luik van ongeveeR 150cm× 50cm waar de watermeter te vinden is
Er staat een bakje in wat van de meter afvalt. Het lijkt op condens want we kunnen geen lek vinden.
Maar de ruimte is zeer vochtig wat ik ook merk aan verpakkingen die in die ruimte staan opgeborgen. Ook kan er een muffe geur in de hal/trapkast hangen die dan na een paar uur/dagen weer wegtrekt. Om het te helpen had ik een grote vochtvreter in de trapkast neer gezet met 2 blokken erin maar na 2 weken zijn die blokken bijna verdwenen en was de opvangbak voor de helft gevuld. Dit is dus geen oplossing. We gaan isolatiemateriaal om de pijpen doen maar na verschillende berichten hier te hebben gelezen, twijfelen we aan de vervolgstappen.
Zou het plaatsen van een ventielatierooster een optie zijn gezien de hoeveelheid vocht of zou dit juist weer averechts werken?
Zelf probeer ik de kastdeur minimaal een uur per dag open te zetten om te 'luchten' maar heb het idee dat het weinig uitmaakt.

IMG_20200826_145458.jpg
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #2
Vocht komt voornamelijk uit het zand zo te zien, ik zou een waterdicht zeil onder de leidingen leggen en met wat hout klemmen tussen de wanden voor een luchtdichte afsluiting. Vocht blijft dan onder het zeil waar het geen kwaad kan.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Je moet een cm of 10 isolatie onder de deksel van die ruimte aanbrengen. Vochtige lucht in de woning gaat van warm naar koud dus die ruimte in.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu