Kan ik keukenkastjes isoleren en hoe?..

EvaRr

  • #1
Hallo! Onze keuken is gebouwd (door de vorige bewoners) in de schuur. Hierdoor is het momenteel erg koud. Ik heb geen idee of de muren geïsoleerd kunnen worden, maar ik heb al wel een verzoek om advies aangevraagd.
Er komt veel kou door de keukenkastjes naar binnen en op bepaalde plekken is het zo tochtig en vochtig dat er schimmel ontstaat.
Mijn vraag is: kunnen we op een of andere manier ook de binnenkant van deze houten keukenkastjes isoleren zodat de schimmel er niet doorheen kan komen?.. (Totdat de buiten muren beter geïsoleerd zijn). Bijvoorbeeld met isolatiefolie.. Alle tips of advies is welkom. :)
Het kleine raampje in de keuken willen we ook bekleden met kozijnfolie.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Aan de buitenkant is niet mogelijk. Bijvoorbeeld de muur, isolatie, spouw en een afwerking.
Zo loop je totaal geen risico op wat dan ook.
 
  • Like
Waarderingen: EvaRr

EvaRr

  • #3
@Wgb Mijn concrete vraag was eigenlijk wat ik kon doen aan de binnenkant van de keukenkastjes om tocht en schommel tegen te gaan. Ik heb aluminiumtape gekocht. Is het raar om de kastjes hier van binnen mee af te plakken?.. Kan dit kwaad of kan het werken? :)
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Als dat zou bestaan zou ik dat opgeven.
Tocht kan je met tape bestrijden.
Alle andere zaken is voor mij experimenteren.
Alu. folie kan iets met infrarood stralen doen maar dat voorlopig boven mijn pet.
 
  • Like
Waarderingen: EvaRr

Lee0110

  • #5
Ja, je kunt de binnenkant van je houten keukenkastjes isoleren. Een goede optie zou zijn om isolatieplaten te gebruiken die je aan de binnenkant van de kastjes kunt bevestigen. Dit zal helpen bij het tegengaan van koude lucht en vochtigheid die door de kastjes binnenkomen.

Een andere optie zou zijn om isolatiefolie te gebruiken. Dit kun je op de binnenkant van de kastjes plakken en het zal ook helpen bij het tegengaan van koude lucht en vocht. Let wel op dat het oppervlak waarop je de folie plakt schoon en droog moet zijn, en dat er geen scheuren of openingen zijn waardoor vocht nog steeds binnenkomt.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Na drie maanden zullen die keukenkastjes vast wel afgeplakt zijn of op andere manier de tocht geweerd.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #7
Ik zou de echte oorzaak aanpakken. Als je de kastjes gaat afdichten vanbinnen kan het vocht het hout aan gaan tasten. Het vocht kan immers niet weg.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu