Koof isoleren en muisdicht maken

KeesKachel

  • #1
3DE3A1B3-C7BC-42A4-8130-E0A02CD341A3.jpeg

Ik vermoedde dat mijn koof nog al geluid en kou doorliet, dus maar eens opengemaakt. Er kwamen bergen muizenkeutels uit, foute boel.
Ik zie geen grote openingen waar ze doorheen kunnen komen, dus ik vraag mij af: waarmee kan ik alle naden goed genoeg afdichten zodat dit tocht en eventueel ongedierte buiten houdt? En welk soort isolatie kan ik hier het best in plaatsen? De buitenwand is hout.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Door een gaatje/spleet van 1 cm kan een muis al doorheen.
Laatst nog 2 muizen hier gevangen, terwijl we op 3 hoog wonen.
We dachten eerst dat ze via de muren en het balkon naar binnen waren gekomen.
Maar bij het weghalen van de plint onder de keuken zaten en in de achtermuur in het metselwerk enkele gaatjes en spleten.
Het blijkt dat ze daar doorheen waren gekomen en in de spouw van de muur met isolatie zaten.
Na die spleten en gaten dicht gemaakt te hebben met wat specie, geen last meer van muizen gehad.
 

Matt77

  • #3
Zijn het muizenkeutels of vleermuiskeutels? Die worden nog wel eens door elkaar gehaald. Maar zijn duidelijk verschillend.

Zijn ze heel makkelijk te verpulveren tot stof tussen je vingers, dan zijn het vleermuiskeutels. Het bestaat namelijk uit de schildjes en vleugels van insecten.
Die van muizen zijn stevig.

Spleten waar een potlood tussen past, komt een vleermuis ook tussendoor.
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #4
Een PIR-plaat zou hier prima kunnen. Met glas- of steenwol kun je eventueel nog aan de slag met muizen- of vogelgaas met een maaswijdte van 6 mm of kleiner.
 

KeesKachel

  • #5
Ik heb een flinke kier die naar de spouwmuur leidde uiteindelijk met specie dicht gemaakt. De overige kieren naar buiten waren max 1 mm, dus die heb ik open gelaten in het kader van ventilatie. Ik heb het met steenwol dichtgemaakt. Het scheelt al aardig qua geluid, maar ik overweeg nog wel om op het paneel (aan de binnenkant) een extra laag geluidsisolatie aan te brengen. Aangezien alles hout is, blijft het een klankkast.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Vergeet de damprem niet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu