Miele wasmachine W463S open maken

Kraton57

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb op dit forum aanwijzingen gevonden om een Miele wasmachine te openen. Ik denk dat de aanwijzingen betrekking hebben op oudere machines. Bij mijn machine W463S zit het anders. Ik heb geen schroeven achter het wasmachinebakje en ook niet drie schroeven rond het manchet. Ik heb wel het bovenpaneel er af gekregen en zo te zien zit het voorpaneel met het manchet vast aan de trommel. Hoe kan ik mijn nieuwere machine open krijgen?

Ik wil namelijk de waterafvoer controleren. Er pompt geen water meer uit. Het pluizenfilter is schoon. De impeller draait. De afvoerslang is leeg maar ik zie achterin de machine een soort "doos" zitten waaraan aan de onderkant een slang zit (vanaf de impeller vermoedelijk) en aan de bovenkant de doorvoer naar buiten zit zodat de afvoerslang er aan gemonteerd kan worden. Ik wil graag controleren of er in die "doos" iets verstopt zit maar ik heb geen idee hoe ik er bij kan komen.

Wie heeft een goede aanwijzing? Bij voorbaat hartelijk dank.
 

Henny

  • #2
Bij dit (nieuwe) type Miele wasmachine is het front niet meer als een
rechtsscharnierende deur uitgevoerd.

Verwijder eerst de veering om het manchet.
Maak het manchet los van het front.
Draai de bout onder het manchet los.
Draai de twee schroeven van het deurrelais los.
Verwijder de kunststof plint en draai de schroeven aan de onderzijde van het front los.
Schuif het front enigszins naar beneden.
Je kan nu het front, compleet met deur, wegnemen.
 

Kraton57

  • #3
Helemaal gelukt. Bedankt voor de aanwijzingen. Nog een aanvullende tip voor toekomstige lezers. De plint zit met twee schroeven vast. Na het losdraaien van de schroeven moet je eerst de plint iets opzij schuiven voordat je hem weg kunt nemen.

Bedankt , Dick
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu