Lagers vervangen wasmachine Miele novotronic W715

Arjandetweede

  • #1
Mijn Miele maakt steeds meer lawaai en ik vermoed dat de lagers vervangen moeten worden. Ik heb geen idee van welk bouwjaar deze machine is en wat het me zou gaan kosten indien ik een specialist hiervoor vraag. Ik heb wel wat gelezen over andere wasmachines met lager problemen en vraag me af of ik dit zelf moet gaan doen en hoe ik dit dan bij de novotronic W715 moet doen.
Kan iemand me van advies dienen hierover?

Alvast bedankt,
Arjan
 

Co de Witgoedman

  • #2
De machine is gebouwd tussen 1988 en 1993.

Uitlageren houdt in dat de hele machine uit elkaar moet, voor de monteurs ongeveer 4 uur werk totaal, voor de amateur veel meer.

Prijsopgave fabriek rond de 400 euro....
 

Arjandetweede

  • #3
Dank je wel voor je snelle antwoord Co. Zeg ik het goed dat de Miele in tegenstelling tot andere wasmachines helemaal gemonteerd moet worden. Stel dat ik zelf een weekend wil uittrekken voor de machine, gezien de kosten en voor mijn ervaring, weet iemand dan een stappenplan. Of heeft iemand een handleiding hiervoor?
 

Co de Witgoedman

  • #4
Open en demonteer de front, haal alles los wat aan de kuip vast zit, leg 2 plankjes aan de zijkant, leg de machine op deze zijkant op de grond, schuif de kuip eruit, haal de bouten van het lagerkruis los, vervang de aspassing, deze halen wij met een klein beiteltje los, vervang de lagers en keerring, monteer alles weer terug.
Tot zover een evt stappenplan.

Is mischien wat summier, maar om alles te beschrijven ben ik nog een half uurtje aan het typen :mrgreen: .

Tip: koop wel de orginele reparatieset, daar zit ook de aspassing in.

Suc6 met de operatie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu