Miele Wasdroger ventilator / waaier

Birdie

  • #1
Het betreft een Miele T367C, een condensdroger. Voor de condensor is een grote, extra ventilator die het weer heeft begeven. Het is T Nr 1714 333. Deze kost nu 240 euro.

Ik heb het doorgemeten, er blijkt 1 van de 2 wikkelingen hoogohmig te zijn, doorgebrand? De condensator is goed, 3 µF.

Dit is de tweede ventilator die stuk is gegaan. Na 16 jaren vind ik het zonde om toch een nieuwe droger te kopen, maar als er een alternatieve ventilator te koop is voor minder geld....

Er staat ook een type nr R2E140... op, en die is op internet wel te vinden.

Wie weet welke ventilator van een ander merk past in de droger?

Alvast bedankt,

Kees
 

Co de Witgoedman

  • #2
Eigenlijk past alleen maar de orginele ventilator, deze draait de juiste kant op en geeft de juiste hoeveelheid luchtverplaatsing.
Ik ben in deze nog nooit een alternatief tegen gekomen.
 

Birdie

  • #3
Ik heb de stoute schoenen aangetrokken, en heb de motor uit elkaar gehaald. De motor komt maar langzaam op gang, dus lijkt het er op dat 1 wikkeling niet goed is. Wikkelingen doorgemeten, beide meten evenveel, 120 ohm. Tussen de wikkelingen lijkt er geen sluiting.

De externe condensator is ook goed. Geen brandlucht, lager draait perfect.
Het is niet meer van deze tijd om motoren te demonteren, maar het lijkt mij een kleinigheid....

Wie weet wat er vaak defect gaat aan deze motoren?

Heeft iemand nog zo'n motor liggen? Mag ook uit een sloopmachine.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Een dergelijke motor valt niets aan te repareren. En meten kun je ohms ook niet goed, omdat je alleen de gelijkstroomweerstand meet. Indien er (slechts) één wikkeling kortgesloten is, zal de motor voor wisselstroom compleet anders reageren, terwijl je geen verschil meet met je ohmmeter.

Wat betreft het aankopen van het onderdeel via ons forum: Ons forum is geen site voor het verhandelen van goederen, ook niet als dat (gebruikte) onderdelen zijn. Indien je dergelijk materiaal tweedehands wilt aanschaffen, kun je het beste op een van de teweedehands-sites zoals marktplaats kijken.

Indien je het onderdeel nieuw aan wilt schaffen, kun je bij een onderdelenzaak naar de prijs informeren (zie sticky boven deze rubriek) of op het internet zoeken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu