Miele w2203

Dsterk

  • #21
;-) ik ben natuurlijk erg lastig: maar google drive is nou net het enige downloadplatform waar een tekstbrowser niets mee kan. ik ben volledig blind vandaar dat ik met een text-only browser werk. geluiden zijn daardoor juist wel mijn specialiteit. kan je die audiofile misschien op youtube zetten en de link delen?
overigens lijkt je besluit me prima. Onze garagehouder probeert me al 5 jaar een nieuwe startmotor voor onze auto aan te praten omdat er een lagertje doorslaat zodra de motor aanslaat, maar aangezien hij al 5 jaar prima start ondanks dat geluidje zou ik niet weten waarom ik een nieuwe preventief zou plaatsen. bij een wasmachine idem, miele heeft sowieso de neiging om heel verschillend te klinken bij linksom of rechtsom draaien. een versleten motor kan ondanks de slijtage nog prima werken zolang het duurt.
 

Dsterk

  • #22
Ik zou even op youtube kijken, bijvoorbeeld bij een filmpje over koolborstels vervangen. daarbij laten ze ook zien hoe je de snaar er weer om let.
 

Paulmooren

  • #23
Ok dank je wel
ik heb het geluid op youtube:
 

Dsterk

  • #24
Ik hoor wat je bedoeld. als je het ding toch uit elkaar moet halen, check dan even de lengte van je koolborstels. als ze op een plak korter zijn dan 1,5mm zou ik ze gelijk vervangen, zijn ze nog ruimschoots langer dan de snaar er weer omleggen en lekker wassen.
 

Paulmooren

  • #25
Top dank !
morgen ga ik er aan werken
tot zover dank aan allen

groet
 

Prutslutser

  • #26
Kees schreef:
Lijkt me erg onwaarschijnlijk, want:
Paulmooren schreef:
bovendien zit er een lichte tik gelijklopend aan het draaien van de trommel
Indien het anker van de motor defect is, zou er geen tik per omwenteling van de trommel te horen zijn, maar een heleboel tikken, want de overbrenging vertraagt de verhouding motor-trommel enorm!

Zo'n opmerking uit het wilde weg, terwijl je er zelf geen verstand van hebt, heeft weinig nut. Integendeel, je zet de vraagsteller op het verkeerde spoor. Hij zal maar alleen vanwegeje opmerking een nieuwe machine kopen, terwijl er eigenlijk iets heel anders aan de hand was.

Zelf zou ik, voor wat betreft dat tikken, eerder denken aan een voorwerp tussen trommel en kuip. Bijv. een BH-beugel. Als de trommel erg danst zou er ook spreake kunnen zijn van een gebroken trommelkruis en/of slechte schokdempers.
Ik zou het op zich wel prettig vinden indien Kees zijn mening hierboven zou bijstellen, zeker gezien de richting die deze thread is opgegaan.
Zelf heb ik nl. wel ervaring met deels defecte universeelmotoren, bijv. wanneer een deel van het anker te heet wordt, dan kan zo'n koper segment zich lossen en iets omhoog komen.
De koolborstels moeten dan steeds over dat segment "heen springen" hetgeen een tikgeluid geeft.
Vandaar dat ik dit als tip aan gaf.
Maar blijkbaar wordt meedenken niet bepaald gewaardeerd.

P.s.

Mijn opleidingsniveau is MTS WTB + VEV EMBI. Enig verstand van elektra en electronica en de werking van machines is dus wel aanwezig.
De opmerking "terwijl je er zelf geen verstand van hebt" klopt dus niet helemaal.

Ik hoor het graag van je Kees.
 

Dsterk

  • #27
@prutslutser: Ik denk dat je zeer waarschijnlijk gelijk hebt in je diagnose.
Alleen in dit geval zou ik reparatie van de kwaal niet overwegen: machine is tweedehands gekocht, ik vermoed voor een klein prijsje. In dat geval kan hij, bij eventuele snelle slijtage van de koolborstels, beter bij wijze van spreke 1 keer per jaar een goedkoop(zeker geen originele) setje koolborstels monteren en ermee wassen zolang het gaat. alle andere rearaties zijn veel duurder, en de machine zal ook met dit defect waarschijnljk nog wel een tijdje meegaan.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #28
Prutslutser schreef:
Ik hoop voor u dat het niet een kapot anker is...
Het ist best mogelijk dat er uiteindelijk een andere uitkomst is en dat blijkt dat je gelijk had. En dat ik ongelijk had, omdat ik afging op wat er in de startpost beschreven was.

Het ging mij om de korte manier waarop je dit zei. Dat schrikt mensen af. En daar bleek beslist niet uit dat je er wél verstand van zou hebben. Het komt nog wel eens voor dat iemand met totaal 0 verstand van wasmachines zo'n kreet in het wilde weg roept, omdat ie wel eens iets gelezen heeft.

Het opleidingsniveau doet er trouwens helemaal niets aan toe, zelfs een universitair ingenieur kan de ballen verstand hebben van wasmachines...

Verder ga ik er geen woorden aan vuil maken.
 

Paulmooren

  • #29
Hoi heren
dank voor uw analyses
Ik heb het zijpaneel eraf, en geconstateerd dat de tik inderdaad bij de motor vandaan komt. Als ik aan de aandrijfwiel draai hoor ik het. het lijkt me idd meer een borstel dan bv iets van metaal.

Moet de motor er worden afgehaald, om de koolbostels te kunnen checken?

en waar kan ik het beste nieuwe kopen, als dat nodig mocht zijn? bij de wasmachine/reparatie winkel?

groet en dank
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #30
Als de motor tikt is het vrijwel altijd een lamel van de collector die omhoog gekomen is, de koolborstel komt bij elke omwenteling tegen de lamel aan.
De motor heeft schade en zal het op een gegeven moment opgeven, ook als er nieuwe koolborstels in gezet worden.
Misschien kunt u ergens een gebruikte motor op de kop tikken.

Hier kunt u onderdelen kopen: https://www.klusidee.nl/Forum/topic/onderdelen-voor-witgoed-reparaties.5819/
 

Paulmooren

  • #31
Ok dan ga ik wassen tot ie stopt
en zoeken naar een gebruikte defecte machiene met goede motor ter vervanging
dank voor de adviezen

groet
Paul
 

Dsterk

  • #32
Ik zou nog even wachten met een gebruikte motor zoeken. straks heb je dat ding 2 jaaar in de kast liggen en geven uiteindelijk de lagers het op, dan doe je de machine weg en zit je met die reservemotor opgescheept.
als ik die machine was tegengekomen ene ik had een 2dehandsje gezocht dan had ik hem zo gekocht, inclusief tik. zou me niets verbazen als die motor nog gemakkelijk 5 jaar meegaat, misschien tussentijds een keertje nieuwe koolborstels(die zullen misschien iets harder slijten als hij idd telkens tegen 1 van de lamellen aantikt).
 

Paulmooren

  • #33
Ja goeie! ik heb vandaag 2 wasjes gedraaid. gaat best goed. de tik neem ik voor lief, totdat er iets kapot gaat. dan kom ik wel weer langs voor advies, of koop ik weer een ander tweedehandsje

dank je wel en groet
Paul
 

Paulmooren

  • #34
Ja hoor toch een probleem met ledindicator spoelen
spoelledje gaat flikkeren en daarna gaat ledje einde aan, samen met flikkerende spoelledje

ik heb er 6 wasjes mee kunnen draaien de laatste tijd, en nu is het ineens toch mis.
nadat hij water heeft gepakt aan het begin, begint het ledje spoelen te knippen. gaat even uit, maar knippert dan weer en dan gaat ie op einde , samen met knipperend spoelen
ook programma spoelen centrifugeren wordt onderbroken met knipperend spoelledje. ook met minder was er in. de trommel draaide 1 keer naar rechts en dan gaat het lampje aan. Ook 1 keer draaide hij een paar keer. Van 8 naar 7 en naar 6 minuten, daarna knipperen.

wat nu
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #35
Topic samengevoegd met eerdere topic over dezelfde machine, graag bij dit topic blijven i.v.m. de duidelijkheid.
 

Paulmooren

  • #36
Ik zou liever een nieuwe topic plaatsen omdat de eerste 3 paginaas gaan over de tik, die ik gewoon laat voor wat hij is, na de hele conversatie? voorlopig krijg ik geen reactie over deze verse storing, wellicht omdat men de hele oude conversatie niet wil lezen.
Het gaat wel over dezelfde machine
dank alvast
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #37
En als de tik en deze storing toevallig iets met elkaar te maken hebben?
 

Paulmooren

  • #38
Nou ok daar heb je me..

..hopende dat een van de experts me kan helpen.
groet
 

Dsterk

  • #39
Lijkt op probleem koolborstels. Had je de lengte daarvan gecontroleerd, ben ik even vergeten. kan ook niveauregelaar zijn maar klinkt toch meer als koolborstels.
 

Paulmooren

  • #40
Nee nog niet gecontroleerd, ik ben redelijk handig, en heb de motor even bekeken maar de koolborstels nog niet ontdaan van hun omhulsel.
ik ga dat eerdaags dan toch maar proberen.

vandaag heb ik het 1 keer voor elkaar gekregen dat hij toch ging centrifugeren , en dan met geen trommelinhoud. daarna weigerde hij wederom.

ik heb weer wat hoop
waar kan ik eventueel goedkope koolborstels kopen?
met dank
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu