Miele vaatwasser lekt tijdens het tappen

Luuk1

  • #1
Mijn Miele vaatwasser, type g643 1 vi plus, lekt. Ik heb hem uitgebouwd en de oorzaak zit in een ventiel aan de rechterkant van de vaatwasser, zie ook dit (helaas verticaal gefilmde) filmpje:

Ik heb deze verwijderd,schoongemaakt, en de o-ring die in het vientiel zat ingevet met siliconenvet, maar hij lekt helaas nog steeds. De o-ring zelf ziet er voor zover ik kan inschatten nog goed uit. Gaat voor de volledigheid dus om dit onderdee: https://www.onderdelen.nl/vaatwasser-onderdelen/miele/miele-g-643-vi-plus-g643plus-525131

Heeft er iemand een idee hoe ik dit verder kan aanpakken? Maakt het bijvoorbeeld nog uit met wat voor soort siliconenvet ik het insmeer?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Zou bovenop de afdichting een randje rondom hittebestendige kit bv novasil s76 doen en dan er weer indrukken en laten drogen.
 

Luuk1

  • #3
Bedankt nog voor de tip. Ik had ondertussen ook Miele via Facebook aangeschreven en zij hebben mij binnen enkele dagen kosteloos een nieuwe, dikkere, afdichting opgestuurd. Vaatwasser draait weer als een zonnetje!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu