Miele vaatwasser lekt en blijft afpompen

Izzyy

  • #1
Goedeavond. Ik heb al verschillende onderwerpen op het forum gelezen en veel gehad aan de tips. Nu blijf ik toch met een probleem kampen en heb ik graag toch wat aanwijzingen voordat ik mijn vaatwasser open schroef, dus heb ik een account gemaakt op het forum.

Het probleem leek begonnen te zijn bij het vullen van het zoutcompartiment van de vaatwasser. Sindsdien bleef de vaatwasser afpompen. Ik ben erachter gekomen dat de aquastop (aan de slang) in werking treedt wanneer ik de vaatwasser aanzet. Nadat ik gisteren de vaatwasser een stuk naar voren heb getild deed ie het opeens weer. Vandaag bleef de vaatwasser ook weer afpompen en het ik hetzelfde als gisteren gedaan. Zo kwam ik erachter dat wanneer ik de vaatwasser even kantel, deze het weer doet. Het viel me op dat er water uit de achterkant lekt wanneer ik de vaatwasser naar voren kantel. Er zit dus ergens een lek en ik vroeg me af waar ik het best kan beginnen met zoeken. Verder heb ik gecontroleerd 0f de vaatwasser nog goed afpompt door een emmer water erin te gooien, dit was het geval.
Het betreft een miele turbothermic excellent sc (uit de prehistorie ja)

Ik kijk uit naar jullie tips en aanwijzingen! :)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Water op de bodemplaat, dat is de plaat helemaal onderaan in de machine.
Door de plint van de machine te verwijderen kunt u op de bodemplaat kijken of en waar het eventueel lekt.
 

Izzyy

  • #3
Ik ga morgen proberen de plint eraf te halen. Heb het net al geprobeerd, maar het lukt niet met een normale schroevendraaier, omdat de deur/klep in de weg zit.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Meestal zijn het Philips schroeven, zo'n sterschroevendraaier.
 

Izzyy

  • #5
Het zijn wel kruiskoppen (zo heet dat volgens mij?), maar ik kan de hoek niet maken met een schroevendraaier omdat de deur van de vaatwasser in de weg zit. Moet een schroevendraaier hebben die om de hoek kan haha.
 

Izzyy

  • #6
Ik heb de plint eraf gehad, er ligt water op de bodemplaat.
 

Izzyy

  • #7
Nu het volgende probleem, de vaatwasser doet niks meer. Gaat niet meer aan. Er staat overigens wel spanning op het stopcontact.
 

Izzyy

  • #8
De vaatwasser weer aan de praat gekregen. Zijkanten zijn er helaas niet af te halen, of ik weet niet hoe. Heb de onderkant er vandaag afgeschroeft en heb de waarschijnlijke boosdoener gevonden van het lekken: een grote scheur in een waterslang die naar de pomp loopt. Ook naar de bouwmarkt vandaag geweest, maar die bleven me maar wijsmaken dat het toch een gasslang was wat ik mee had genomen. Dus mijn vraag: waar kan ik zo'n kort slangetje kopen? (Ongeveer 30 centimeter)
 

Izzyy

  • #9
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #10
Misschien bij een onderdelenwinkel.
 

Klusser69

  • #11
Google: siemens vaatwasser onderdelen?
type nummer daarna toevoegen en misschien kom je uit op een webshop. :)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu