Miele Vaatwasser G6581 verwarmd niet meer

Onozicht

  • #1
Betreft Miele G6581 SCVI+ uit 2002. Ik geef toe al op leeftijd maar tot de laatste schoonmaak gewoon een goed apparaat. Nadat vaatwasmachine reiniger was gebruikt deed de machine alle wasbeurten maar zonder warmwater en niet drogen. Op basis van forumberichten eerst basiscontrole uitgevoerd en ontdekte dat de terugslagklep mogelijk niet meer volledig functioneerde. Nadat nieuwe was geplaatst nog steeds geen warmwater.

Toen vaatwasser uitgebouwd en bleek er een meer dan verstopte afvoerleiding te zijn. Vol met zeepresten, ik denk als gevolg van reinigingsproces. Leidingen schoongemaakt en waterdispenser ontkalkt.

Nu de vraag. Op het verwarmingselement zitten twee, ik denk temperatuurvoelers. De onderste lijkt doorgebrand, althans het contact met een blauw stroomdraad is verbrand.

Kan iemand mij zeggen wat dit voor sensor is, type nummer e.d. En of dit nog verkrijgbaar is. Ik kan het niet vinden op de gebruikelijke onderdelen websites.


 

Onozicht

  • #2
Probleem is waarschijnlijk opgelost. De waterverdeler heb ik met schoonmaakazijn kalkvrij kunnen maken en het afvoerslangetje doorgeblazen. Dat lijkt oke. De thermostaat sensor heb ik kunnen bestellen en moet morgen binnen zijn. Dan nog de isolatiehuls voor het aansluitstekkertje bij de thermostaat vervangen en dan moet die het volgens mij weer doen. Ik ben benieuwd.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu