Miele TDA 150C terugkerende melding Pluizen verwijderen

MBMR

  • #1
Goeieavond,

Sinds een paar maanden geeft m'n Miele droger (TDA 150 C, ongeveer 8 jaar oud) vroeg in de droogcyclus de melding Pluizen verwijderen. Het pluizenfilter helemaal gereinigd, de filtertjes in de deuropening ook en ook de condensor schoongemaakt. Toch is het na 5 minuten al raak.
Kan het zijn dat er een sensor defect is? Ik heb het front er al af gehaald en de waaier bekeken; brandschoon.

Hoe bepaalt het apparaat of het pluizenfilter vol zit? Daar gaat wellicht iets mis.

Alvast dank voor het meedenken!
 

DaKo

  • #2
Ook hier is een goede schoonmaakbeurt ivm vochtmeting de moeite waard zie mijn probleem dat met behulp van forumleden eenvoudig is opgelost :-)
 

MBMR

  • #3
De met azijn doordrenkte handdoek is nu aan het rondtollen...

Ik hoor overigens ook een krassend/slepend geluid. Valt me pas op nadat ik via je link hoor dat er vaker geluiden uitkomen bij slecht functioneren. Dat zouden dus weleens de koolborstels kunnen zijn.

Is er een link/handleiding voor het vervangen hiervan?
 

DaKo

  • #4
kras-tik-kras-tik. Dat hoorde ik en was idd de koolborstel die vervangen moest worden. Ik heb een vervangende set gekocht en op zich wijst het zich zelf. Er is op youtube wel e.e.a te vinden.

Edit: Bij mij was het echte probleem dus de 'verontreinigde' binnenkant van de trommel, maar omdat ik hem toch helemaal uit elkaar had heb ik gelijk de buitenzijde met azijn gereinigd, en de koolborstels vervangen. Doet het al die tijd alweer prima :-) Ik heb trouwens met een azijndoek met de hand gepoetst, gewoon losdraaien in de trommel is denk ik meer geschikt om af en toe onderhoud te plegen.
 

MBMR

  • #5
Niet te filmen. Een lap met azijn door het apparaat en hij droogt als een tierelier!

Dank voor de tip!!

Nu nog ff de koolborstels vervangen :)
 
  • Like
Waarderingen: DaKo

Lampje45

  • #6
DaKo schreef:
Ik heb trouwens met een azijndoek met de hand gepoetst, gewoon losdraaien in de trommel is denk ik meer geschikt om af en toe onderhoud te plegen.
Ik denk het niet, want als jij op je kop in de trommel aan het poetsen bent met die azijn dampen, ben je gauw klaar. En al draaiende kan de machine het lang vol houden waardoor dit ook voor groot onderhoud en achterstallig onderhoud is geschikt.
 

DaKo

  • #7
Lampje45 schreef:
Ik denk het niet, want als jij op je kop in de trommel aan het poetsen bent met die azijn dampen, ben je gauw klaar
Ja, dat was wel een punt ja. Maar ondersteboven in de trommel hoeft niet he, je kan ook de trommel draaien en dus iedere keer bereikbaar beneden. Tip voor de volgende keer ?:lol:. Anyway, TS is blij. Net zo blij als ik met die tips hier was. Ik had destijds al bijna een nieuwe droger besteld...Hoeveel mensen zouden dat niet doen...
 

Lampje45

  • #8
Het was zo maar een kreet, waarmee bedoeld werd, dat je in een frommel op je knieën ligt te klooien :lol:
Het indrukken van de startknop heel wat moeitelozer gaat
 
  • Like
Waarderingen: DaKo

Lampje45

  • #9
MBMR schreef:
Hoe bepaalt het apparaat of het pluizenfilter vol zit? Daar gaat wellicht iets mis.
De temperatuur wordt op twee punten gemeten, daar moet een bepaald verloop in zitten, als het verschil te groot wordt dan is de luchtstroom niet voldoende en kan de warmtebron, element of compressor, zijn warmte niet kwijt en tript om brandgevaar te voorkomen.
Het kan ook zijn dat de NTC sensoren ook helemaal in stof ingepakt zitten, waardoor er een valse meting doet.
NTC sensoren gaan niet zo gauw stuk, maar onmogelijk is het niet.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu