Miele T4225C melding reservoir legen: pomp controleren?

Droger_defect

  • #1
Mijn 5 jaar oude Miele T4225C geeft na een aantal minuten drogen de melding "Reservoir legen".

Het reservoir wordt niet gebruikt omdat het water rechtstreeks de afvoer ingepompt wordt. Er kwam nog steeds water uit de slang en deze leek niet verstopt. Voor de zekerheid heb ik de slang losgehaald en doorgeblazen, dat heeft het probleem echter niet verholpen.

Het klepje aan de achterkant bij de afvoerpomp heb ik inmiddels verwijderd. Hoe kan ik controleren of de pomp de schuldige is en deze eventueel schoonmaken? :idea:
 

Theo4620

  • #2
Leiding los maken en pompunit compleet uit het bakje halen kijken of er geen pluisjes bij de vlotter zitten en pompje vrij draaien kan
bakje schoonmaken (ook achter de condensor) :wink:
alles weer monteren en apparaat aan zetten bv met een bloemengieter water in de ladehouder gieten (lade uitneemen )er zit nl een afvoer achterin houder :D
na een paar min gaat het pompje aan het werk(als alles goed is ) :lol:
ik neem aan dat je de filters onderin het deurgat en de condensor schoon hebt (ook de houder waar de condensor in zit)achterin de houder zit het bakje van de afvoerpomp
 

Droger_defect

  • #3
Theo, bedankt voor je snelle antwoord.

De 3 zeven (1 grote in de deur, 2 kleine onderin het deurgat) en de condensor zijn stofvrij.

De leiding is losgemaakt en het klepje voor de pomp is verwijderd. Ik kan de pomp zien zitten (aan de achterkant van de wasdroger) maar zou niet weten hoe ik deze "uit het bakje kan halen" om hem verder te controleren. Kan dat zonder de hele beplating te verwijderen?
 

Theo4620

  • #4
Ja maar denk aan het velletje van je vingers :P
zit er met een klem in denk aan de stroomstekker van de pomp die wil wel eens afbreeken
 

Droger_defect

  • #5
Theo, wederom bedankt.

Ik heb de stekker van de wasdroger uit het stopcontact gehaald en de twee stekkerpluggen van de pomp losgehaald (een met groene draadjes aan de linkerkant en een met zwarte draadjes aan de bovenkant). Volgens mij kan ik nu veilig verder werken.

Linksvoor en rechtsvoor klikt het pompje in het bakje. Aan de rechterkant zie ik een slangetjes van boven komen (ik neem aan de afvoer van de ladehouder). Het lukt me niet om het pompje omhoog te krijgen, wellicht omdat hij rechtsachter en linksachter ook vastgeklikt zit. Tips om hem toch in beweging te krijgen?
 

Droger_defect

  • #6
Pompje met wat wrikken inmiddels losgekregen maar dat ziet er schoon uit. Bakje zit wel vol met pluizen, dat eerst maar eens schoonmaken...
 

Droger_defect

  • #7
Alles (vlotter, pompje, bakje) schoongemaakt en weer in elkaar gezet. Flink wat water erin gedaan en machine aangezet. Er werd meteen een mooie straal water weggepompt.

Nu maar afwachten of hij het de volgende keer weer probleemloos doet.

Bedankt voor de hulp in ieder geval!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu