Miele T4225C droger tekeningen gevraagd ivm water dat niet naar reservoir pompt

EefB

  • #1
Goede dag,
Mijn Miele condensdroger T4225C pompt geen water meer naar het reservoir. Het reservoir blijft kurkdroog en het water lijkt onderop te blijven liggen (en bij teveel komt het er onder uit). Hij droogt nog wel perfect, maargoed na voldoende water verzameld te hebben gaat het lampje reservoir legen branden, terwijl die dus kurkdroog blijft. Er komt ook geen water uit de slang als ik die boven los haal (zoals je zou doen als je hem in een wasbak zou hangen). De slang is niet geknakt/verstopt.

Ik heb op dit forum al gezien dat ik de afvoerslang moet checken op verstopping (gedaan) en ook alle zeven en condensor schoonmaken. Dat doe ik al zeer frequent, die zijn schoon.
Nu zegt het forum verder, check of de pomp niet verstopt is door vuil/stof. Ik heb eindeloos gegoogled en op youtube gekeken of iemand dat een keer eerder bij deze machine heeft gedaan, maar ik vind eigenlijk niets. Heeft iemand misschien een tekening/overzicht van de stappen die ik moet nemen. Ik zag deze op het forum : https://www.klusidee.nl/Forum/topic/miele-t4225c-melding-reservoir-legen-pomp-controleren.64420/", maar dat vind ik zo toch nog lastig te volgen en ben bang is kapot te maken.
Ik twijfel omdat in bovengenoemde link lijkt alsof de trommel er niet uit hoeft om bij te pomp te komen (al wordt er wel gewaarschuwd om op te passen dat er geen stekkers afbreken), maar ergens op internet (kan het zo snel niet meer vinden) dacht ik gelezen te hebben dat de trommel er wel uit moet om de pomp te kunnen checken. Ik ben bang dat dat boven mijn pet wordt. Als iemand iets van instructies/filmpje heeft dat ik zou kunnen volgen van deze machine (of soortgelijke) zou dat perfect zijn, want ik vind het leuk om eerst te kijken of het mij zelf lukt voordat ik een prof er bij moet halen. Als de pomp namelijk stuk blijkt te zijn, kan ik qua kosten waarschijnlijk toch beter een andere machine (tweedehands) aanschaffen.
Dank, Eef
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Google miele onderdelen, ga naar pagina van miele, open MSD en je hebt alle tekeningen.


Maar alstu.
 

EefB

  • #3
Heel erg bedank! Ik ga er mee aan de slag.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu