Miele t 8957 WP afvoer ventiel aansluiting

EricD85

  • #1
Goedendag,

Tijdens de verhuizing is er iets misgegaan waardoor de slang die naar het waterresevoir leidt losschoot. Hierdoor is het aansluitstuk losgeschoten en verloren gegaan welke op/om het ventiel moet aansluiten.

Nu is er wel de mogelijkheid om de droger op de afvoer aan te sluiten maar dat is in de huidige situatie niet ideaal, hiervoor wil ik het opvangresevoir gaan gebruiken.

Ik heb gezien dat de volledige set inclusief teurgslagventiel 74,95 kost maar vaak niet op voorraad is. Aangezien het alleen om het uiteinde van de slang gaat wat aansluit op het ventiel hoop ik dat iemand anders een goede oplossing weet waarmee ik de slang waterdicht kan aansluiten op het ventiel.

Volledige set: https://www.onderdelenexpert.nl/miele-afvoerset-condenswaterafvoer-met-terugslagventiel-6729293

miele 1.jpg miele 2.jpg miele 3.jpg
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Als je een rubber tuitje die net groter is dan het slangetje kan vinden kan je die met behulp van koppelstuk of koper buisje o.i.d ter versteviging van de binnenzijde van de flexslang met een slangklemmetje aan het uiteinde van het slangetje maken. Daarna kun je dat zelfde rubberen tuitje op de aansluiting van de waterbak maken.

Ook kun je gewoon een willekeurige rubberen slang gebruiken met een diameter die over de aansluiting aan de waterbak past gebruiken en dan die flex afknippen en die uiteindes aan elkaar maken met een koppelstuk of koperbuisje met 2 slangklemmen.
 
  • Like
Waarderingen: EricD85

EricD85

  • #3
Bedankt voor de tip! ik ga er naar op zoek!
 

EricD85

  • #4
Dit heb ik inmiddels opgelost met dank aan de tips van Sleutelmeneer.

voor degene die ook tegen dit probleem aanlopen:

Ik heb bij hornbach een slang voor aquariums met een binnendiameter van 12mm besteld. Teflon tape om de flexslang van de droger gedraaid en vervolgens de nieuwe slang hieroverheen geschoven. Het past precies en zit voor de zekerheid met slangklemmen aan beide uiteindes vast.



07AC4ADB-0A53-4975-A3A0-32DDFD8F5C32.jpeg
 
Laatst bewerkt door een moderator:
  • Like
Waarderingen: Sleutelmeneer

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu