Miele Novotronic W 843 Gala W wasmachine

Carlo1984

  • #1
Beste mensen,


Ik kom nogmaals terug op de Miele Novotronic W 843 Gala W wasmachine, ditmaal over de trommellagers.

Er is lichtbruin vet uit de trommellagers gelopen wat te zien is aan de ommanteling. Het vet is er +/- uitgekomen toen de wasmachine 1 jaar oud was en sindsdien is er niks meer uitgekomen.

Inmiddels is dat 5 jaar geleden en de toestand van de trommellagers is niet verslechterd, hooguit wat piepen en kraken, maar echt de lagers voelen alsof ze iets raken, voel ik niet als ik met de trommel draai.

Miele en de dealer vinden de afwijkingen zo minimaal dat ze de werking niet kunnen beïnvloeden en in dat geval laten ze de lagers volgens de garantie zitten wat me logisch lijkt. Inmiddels draait hij hiermee al 5 jaar 9 uur per week. Ik vermoed dat het probleem in de keeringen zit en dat die de lagers licht hebben beschadigd vanwege het doorlaten van vet en water.

Pasgeleden zaten er enkele zwarte en bruine plekjes op het wasgoed die er makkelijk weer uitgaan met het wassen, maar is het wel hinderlijk op licht wasgoed. Gelukkig komt het maar af en toe voor.

Nu is m n vraag: is dit een begin van plekjes die steeds erger worden of kan het ook weer weggaan?

Alvast hartelijk dank voor de genomen tijd en moeite!

Met vriendelijke groet,

Carlo

Zie ook: Miele wasautomaat blokkeert en maakt lawaai
 

Co de Witgoedman

  • #2
Vermoedelijk zijn deze vlekjes veroorzaakt door te weinig 95 graden wassen. (schimmels)

Indien het uit de lager komt hoort u vaak een rauwig geluid.

Volgens mij bent u MSC verzekerd en als de lagers wel defect gaan wordt dit hersteld.
 

Carlo1984

  • #3
Bedankt voor het advies, maar we wassen de witte was altijd op 60 of 75 graden, ook donker ondergoed en spijkerbroeken worden hierop gewassen, behalve truien e.d. . Het moet dus vet zijn uit de trommellagers omdat ze weer begonnen te kraken/piepen toen er vet uitkwam en nu de plekjes op de was zijn gestopt, is ook het piepen/kraken weer weg. Ik vind het vreemd dat de trommellagers slechts af en toe vet verliezen.

Miele vervangt inderdaad lagers in de garantieperiode, maar dat doen ze alleen als de machine niet meer normaal kan functioneren. Zo geeft de motorlager een geluid alsof er steeds kogels tegen elkaar komen sinds 5 jaar. Maar omdat de machine daar geen hinder van heeft, gaat Miele of de dealer de motorlager niet vervangen, hetzelfde geldt voor de trommellagers. Want zo staat in het MSC: 'Onder storing wordt verstaan de openbaring van een technisch gebrek aan het apparaat waardoor normaal funcioneren onmogelijk wordt.'

Het nadeel hieraan is dat ik misschien 10 jaar een machine hoor draaien waarvan ik het gevoel heb dat hij geen 6 maar 15 jaar oud is vanwege de bijgeluiden van de lagers zonder dat ik hieraan iets mag (laten) doen. En toch is de machine betrouwbaar, dus Miele blijft goed!


Carlo
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu