Miele Novotronic Frontstar neemt geen water in.

HuibKlus

  • #1
De spoelen worden wel bekrachtigd maar in het kleppenhuis gaat de betreffende klep nauwelijks open. Zowel bij de voorwas als de hoofdwas druppelt er wel wat water in de zeepbak.
Ik zie niet of en hoe het kleppenhuis verder uit elkaar kan om de te reinigen of smeren. Ik heb wat azijn via de toevoeropening naar binnen gelaten, nu de uitvoerslangen van het kleppenhuis af en via deze openingen met azijn gevuld. Zou dit een oplossing kunnen zijn of moet het kleppenhuis worden vervangen?
 

Witgoedproblemen

  • #2
Welk model is dit, W... ?
Aquastop ventiel zijde kraan?
 

Lampje45

  • #3
Bij de ingang van de machine zit in de koppeling vaak een zeefje, als dat verstopt is krijg je geen water. Dus haal die koppeling maar eens open.
 

HuibKlus

  • #4
De filters waren schoon, een aquastop is niet aanwezig. Ik heb het ventielhuis gedemonteerd en eerst de toevoer van het ventielhuis en daarna de drie ventieluitgangen een paar uur in azijn gezet. Alles weer gemonteerd en de watertoevoer naar de zeepbak druppelde nu stukken beter, maar nog niet zoals voorheen. Dus ik denk dat het ventielhuis vervangen moet worden a € 36,99.
Maar we hebben toch maar besloten om de Miele na 26 jaar trouwe dienst te vervangen. Modernere machines hebben meer mogelijkheden en zijn mogelijk zuiniger.
Bedankt voor de suggesties.
 

Lampje45

  • #5
Wat in 26 jaar aankoekt is niet in een paar uur opgelost.
Maar het is wel waar, dat in die 26 jaar enorme ontwikkelingen zijn gekomen op het gebied van energiereductie
 

Witgoedproblemen

  • #6
De huidige zal je geen 26j meer dienen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu