Miele W 843 Novotronic Het lampje van "pompen"

Pointer

  • #1
Het lampje van "pompen" op de Miele W843 bleef knipperen. Dus waarschijnlijk was er iets verstopt. Ik heb het deurtje met een stukje plastic open gemaakt, dat ging goed. Bleek later dat er een geel speciaal plaatje plastic in het poederbakje verstopt zat. Ja, dat moet je maar weten.

Ik het pluizenfilter gereinigd, er zat een knoop in en wat katoene smurrie. Het pluizenfilter weer terug gedraaid en een was gedraaid. Wat bleek, het ging water lekken uit het filterhuis. Waarschijnlijk had ik het filter niet goed vast gedraaid. Ik heb eeste de machine het water eruit laten pompen. Daarna deurtje weer open en pluizenfilter zo strak mogelijk aangedraaid. Daarna een was gedraaid en probleem was over, geen lekkage meer.

Dacht eerst het filter er schreef te hebben ingedraaid. Is dat mogelijk? Is het strak dicht draaien van het pluizenfilter niet schadelijk voor het schroefdraad van het filterhuis en pluizenfilter. In elk geval is mijn probleem verholpen maar een nieuw filterhuis en pluizenfilter, is dat een dure reparatie? Nu maar afwachten of het lekken uit blijft, na lange duur.

Hoe oud is deze Miele W843 wasmachine eigenlijk, dacht zelf 6 jaar of zo?
 

Co de Witgoedman

  • #2
Meestal zit er vervuiling aan de achterzijde van het filter die het goed dichtdraaien verhindert.
De productie van deze machine is van 1998 tot 2003.
 

Pointer

  • #3
Het filter is brandschoon. Het filter aandraaien ging alleen wat stroef. Dus het kan geen kwaad dat ik het filter muurvast heb gedraaid? Doe ik dat niet dat gaat het weer lekken. Ben altijd bang dat ik iets kapot draai en dan kom je vaak voor een dure reparatie te staan.

Is het eigelijk nodig om de machine te ontkalken, doe dat bijna nooit. Is het dan raadzaam dit te doen op 90 graden.

Wat kost een vervanging van filterhuis en filter, is dat duur? Natuurlijk komen er nog voorrij- en arbeidskosten bij. Tegenwoordig heb je al een nieuw merk verwijderd voor prijs verwijderd die beter is, zuiniger en meer mogelijkheden heeft. Maar deze W843 bevalt ook zeer goed, nooit iets mee gehad, wordt ook weinig zwaar beladen.

(Overigens, even tussen haakjes en offtopic, ik ben jarig vandaag)
 

Co de Witgoedman

  • #4
Pompfilterhuis, artnr 4204091 kost 15 euro.
Filter artnr 4270520 kost ong 30 euro.
Ontkalken kan geen kwaad , net als regelmatig 95 graden wassen.

Als alles goed sluit, zo laten.

Uw machine is nog lang niet aan vervanging toe hoor, voorlopig blijven gebruiken.

offtopic:

Gefeliciteerd :hup: :super: :bedankt:
 

Pointer

  • #5
Mijn hartelijke dank voor je informatie. Ik heb ook niet het idee dat deze machine vervangen moet worden, kan nog minstens 5 jaar mee. Dit omdat er niet zo veel gewassen wordt en weinig volle belading. Veel mensen doen hem te vol en ja dat lijkt me niet zo goed.

Het merk verwijderd wasmachines van nu zijn wel erg computergestuurd en hebben zo veel mogelijkheden, nee dat heb ik niet nodig :D
 

Pointer

  • #6
Wat zou het kosten incl. voorrij- en arbeidskosten als je het pomphuisfilter en het pluizenfilter erin laat zetten door een monteur?

Is het makkelijk zelf te doen?
 

Co de Witgoedman

  • #7
We geven u geen prijsindicatie op van wat een reparatie door een bedrijf kan kosten, informeert u zelf eens bij een bedrijf voor een prijsopgave.
Klusidee kan u alleen helpen bij hetzelf repareren van de machine.

En de reparatie is best zelf te doen, het front moet los, even de zoekfunctie van het forum gebruiken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu