Miele Novotrinic T453C pomp vervangen

Gerry

  • #1
Beste gebruikers,
Onze Miele Condensdroger wordt wel warm, maar de was wordt niet droog. Alle filters schoongemaakt. geen resultaat.
Bij het verplaatsen van de droger, verticaal iets schuin gezet door hem op een randje te zetten komt er water onder de droger.

Ik heb de concensafvoerslang uit de reguliere afvoer gehaald, en hem bij het afvoerputje van de wasplats gelegd. De pomp hoeft het water nu alleen maar een beetje te verplaatsen en niet omhoog te brengen.
resultaat, het werkt als van ouds.

Mijn conclusie: de pomp vervangen ( lek en brengt geen druk meer op)
Mijn vraag: hoe vervang je de pomp. De mieles lijken wel een onneembare vesting om uit elkaar te krijgen.

met vriendelijke groet, Ger
 

Mich001

  • #2
Zo te horen is de pomp niet stuk want je klaagt niet over dat het lampje van res ledigen gaat branden. Zijn de deur filters echt niet verstopt ?. heb je ze al onder de kraan schoongemaakt met een borstel?

En de condensor kan je lichtval door de kortekant zien? Niet met een brei naald er door heen gaan prikken maar een nacht in een emmer met water laten weeken en dan met de douchekop uitspuiten.
 

Gerry

  • #3
Michel,

bedankt voor je suggestie maar, ik was al begonnen met de condensor en de filters. zoals al gezegd als de slang op de vloer ligt, en de pomp dus geen meter hydrostatische waterdruk hoeft te overwinnen werkt het prima.

Ik verwacht dat de pomp nog wel werkt, maar lekt via een lager. Hierdoor zal er water vrij komen onder in de machine , waardoor het afvoerbakje niet vol raakt, en er niet voldoende druk is om het water omhoog te brengen.Ik wil gewoon graag in de kast kijken waar een eventueel lek zit, dus hoe krijg ik dat ding open !!!!
 

Mich001

  • #4
Pompje kan niet lekken pomp hangt namelijk in een bakje maar als je toch wilt kijken zul je de trommel er uit moeten halen (staat wel ergens op dit forum hoe je dat kan doen ). Maar probeer eerst even het volgende: Machine uit, deur dicht, alle knoppen uit,keuze knop op einde.

Machine aan zetten dan binnen 3 sec temp laag 3x indrukken. Als het goed is zit je nu in een testmode. Lampje drogen knippert. de keuze knop rechtsomdraaiend is de 1e stand verwarmen 2e stand trom links om draaiend, 3e zoemer,4e stand trom rechtsom, 5e koellucht vent en de 6e is condenspomp aan stuuren. Als het dan goed is en hij is bijna leeg rogelt ie een beetje dan weetje teminst of hij pompt.

Maar nogmaals het pompje zelf kan niet lekken. Waneer het bakje vol is zal een vlottertje melding geven aan de electronica en zal hij het programma af breken en led res ledigen zal gaan branden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu