Miele keramische kookplaat demonteren

Casey111

 • #1
Hallo,
Mijn keramische kookplaat KM 428 blijft constant piepen. Reparatie is duur (ca. 1000 euro). Vervangen dus... Maar hoe krijg ik deze uit het keukenblok. Hij zit vast met 8 klemveren. Iemand een tip om deze los te maken?

(NB: handleiding zegt dat dit alleen met speciaal gereedschap kan).
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2


  Zoals ik het van het plaatje in de handleiding begrijp, zou je er bij elk van de klemveren een dun plaatje tussen moeten steken (van onderaf). Je zou iets van blik kunnen knippen daarvoor.

  Eerst mbv een zaklantaarn van onderaf proberen vast te stellen waar de veren zich bevinden, dan de plaatjes blik ertussen steken. Hopen dat er niets gelijmd is en de kookplaat omhoog wippen.

  Mocht je iets gebruiken om de kookplaat omhoog te duwen (schroevendraaier of zo) leg dan wel eerst een dun hard plaatje op het aanrecht onder de schroevendraaier om te vookomen dat het blad bekrast wordt of er deukjes in komen. :wink:
   

  Casey111

  • #3
  @Kees: dank voor je bericht.
  Heb het ongeveer zo voor elkaar gekregen. Eerst met een dun inbussleuteltje (haaks) achter de veer gekomen, en door hevelen van het inbussleuteltje tussen veer en kookplaat iets meer ruimte gemaakt. Daarna een aardappelschilmesje (ik had ff geen dunner plaatje...) ertussen. Dat herhalen bij de voorste 3 klemmen (met nog 3 mesjes ;-). En daarna voorzichtig de plaat naar boven drukken. Kwam er perfect uit!

  NB: Probleem ook opgelost: de zoemer bleef constant piepen. Plaat aan onderzijde opengeschroefd, luidsprekertje losgemaakt. Probleem verholpen! Geeft nu alleen geen piepje meer bij aanzetten... Toch iets goedkoper dan de aanbevolen reparatie van Miele: ca 1000 euro voor nieuw electronicapaneel, voorrijkosten, montage en BTW!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu