Miele Hydromatic W701

Jurre Laenen

 • #1
Hallo

Mijn Miele hydromatic w701 draait niet rond tijdens het gewone wasprogramma. Ik heb op de stand wol ook geprobeerd en hierbij draait deze wel rond. Toen heb ik de trommel met water laten vullen op de stand wol omdat deze hier meer water bij pakt, daarna heb ik de knop gedraait op hoofdwas. wanneer ik dit gedaan heb draait de trommel wel rond bij het wassen. Het lijkt dus aan het waterniveau te liggen. Hoe kan ik dit probleem het beste verhelpen? De machine centrifugeert trouwens prima.

Alvast bedankt
Jurre Laenen
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fabrice

  • #2
  Controleer toch maar de lengte van de koolborstels even.
   

  Jurre Laenen

  • #3
  Deze zijn nog ongeveer 2cm dus nog lang genoeg lijkt me. Gisteren had ik een kookwas gedaan(trommel met water laten vullen op stand wol en dan doorgedraait naar witte hoofdwas omdat de trommel dan wel draait tijdens het wassen) en toen leek het probleem opgelost, vandaag lijkt het probleem terug te zijn.
   

  Fabrice

  • #4
  En in het programma kreukherstellend, ook laag waterniveau?

  In het programma wit/bont, neemt de machine dan water tot laag niveau als je ze start, loopt het programma verder zonder wasbeweging, en tijdens het spoelen?
   

  Jurre Laenen

  • #5
  Tijdens het spoelen neemt de machine meer water en draait het wel rustig rond zoals het hoort.
  Bij het programma wit/bont komt er eerst maar een 2cm water in de trommel en draait de trommel niet rond. Dus wordt enkel de onderste was gewassen.
   

  Fabrice

  • #6
  "Bij het programma wit/bont komt er eerst maar een 2cm water in de trommel en draait de trommel niet rond. Dus wordt enkel de onderste was gewassen. "
  Loopt het programma dan verder?
  Kan je ook laag water hebben in spoelen via toets 1/2, dan ook geen motorbeweging?
  zelfde probleem bij voorwas in wit/bont?
  en kreukherstellend programma, ook laag waterniveau, draait de motor dan?

  vermoed iets met de aquastaat
   
  Laatst bewerkt:

  Jurre Laenen

  • #7
  Het programma blijft inderdaad verder lopen. Bij spoelen werkt de machine prima welke knop er ook ingedrukt is. Bij voorwas wit/bond en kreukherstellend programma komt er evenveel water als bij hoofdwas wit/bond en draait de trommel dus ook niet rond. Ik heb wel gemerkt dat als ik wat blijf prullen dat de machine soms wel normaal werkt, maar dan doe ik wat testwasjes met een lege machine en dan is het probleem terug. Soms draait de trommel ook eens 1 keer rond en dan stopt die weer.

  Alvast bedankt voor de snelle antwoorden.
   

  Fabrice

  • #8
  normaal zit er in de machine een schema, ik vermoed de aquastaat
   

  Jurre Laenen

  • #9
  Kan ik de aquastaat op een manier testen? Ik heb er op geblazen en dan klikte die 3 keer, het lijkt op schakelende contacten.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #10
  Het hoeft niet aan de aquastop of de niveauregelaar te liggen, het kan ook het slangetje pressostaat zijn dat verstopt zit.
  Trek het slangetje voorzichtig los bij de pressostaat en blaas het eens flink door.
  Een pressostaat doorblazen is niet het beste idee, je kunt dat ding opblazen.
   

  Jurre Laenen

  • #11
  Het slangetje naar aquastop heb ik reeds doorgeblazen en dit leek niet verstopt te zijn.
   

  azijnzeiker

  • #12
  zet de machine eens op het bonte wasprogamma,wacht even tot de storing zich voor doet en giet dan via de zeepbak eens wat water erbij in.
  als de machine dan wel normaal draait ,dan zou het waterventiel het probleem kunnen veroorzaken.
  er zit een ventiel met drie spoelen/inlaten in deze machines .. 1 voor de voor/hoofdwas..1 voor het spoel progamma en een voor de wasverzachter.
  het zou zo maar kunnen dat de hoofdwas inlaatgedeelte verkalkt is waardoor er te weinig water doorkomt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu