Miele condensdroger (sirocco c ) doet het niet meer.

Ruiterkamp

  • #1
Ik heb een condensdroger waarvan het lampje einde brand als ik hem inschakel, verder doet hij helemaal niks, wel kwam er voor hij het niet meer deed een brandlucht vrij, net of er iets doorbrande.
Wie kan mij vertellen waar ik het beste eerst na kan kijken, kan het een printplaat zijn of is er iets anders aan de hand?
Wachtend op een reactie groet ik, jan.
 

Co de Witgoedman

  • #2
Ik doe de sterke verdenking uitgaan naar het deurslot.

Heb echter wel het correcte typenr nodig...Txxx C.
 

Ruiterkamp

  • #3
Co nog bedankt voor het snelle reageren, het type nummer van de Miele condensddroger is T 495 C.
Ik heb de deurvergrendeling gemeten op de contacten naar de 1N1 print en dat contact schakelt wel tussen 0 omh als de deur open is en een weerstand welke ik met mijn multimeter (20 megaomh) niet kan meten als de deur dicht is. Verder werkt de binnenverlichting wel als de deur los is en de deur gaat ook goed op comando open.

jan
 

Co de Witgoedman

  • #4
Als u al zover bent...onder in de service deur zit het schema, kunt u de spanning volgen, moet 230 op de print komen.
Indien dat het geval is, dan is vermoedelijk de electronic in de zijkant defect.
 

Ruiterkamp

  • #5
Hallo Co,

Je hebt het over een print aan de zijkant, ik neem aan dat je 1 van de 2 printen boven in de deur bedoeld of zit er nog ergens anders een print wat dit probleem kan veroorzaken.
Ik heb de 230 volt tot aan de trafo gemeten (op het ene print boven in de deur) en die was daar wel aanwezig, ook gaf de trafo aan de secundaire zijde ruim 14 volt af.
Als 1 (of beide) van de printen stuk zouden zijn is het dan nog wel verstandig om tot vervanging over te gaan, gezien de leeftijd van de machine (10 jaar).

jan
 

Co de Witgoedman

  • #6
:idea: Controleer even de ntc die bij de ventilator ingestoken zit, realiseer me net dat die het probleem wel eens kan veroorzaken..
Zit aan de rechtervoorzijde onderin het huis gedrukt.
 

Ruiterkamp

  • #7
Ik heb de ntc verbinding nagekeken daar kan ik zo niks aan zien, co nog bedankt voor de moeite als ik verder vandaag geen tips krijg ga ik wel op zoek naar wat anders, want ik voel de hete adem al van mijn vrouw in de nek, die al langer roept waarom moet dat altijd zo lang duren voordat er hier in huis wat wordt hersteld.

jan
 

Co de Witgoedman

  • #8
Ik zou toch even de waarde van de NTC meten als ik u was, is goedkoper dan een nieuwe droger hoor, een droger van uw merk gaat vaak nog jaren mee.
 

Co de Witgoedman

  • #9
De te meten waarde zal ongeveer 7000 ohm zijn.
 

Ruiterkamp

  • #10
Ik heb de weerstand gemeten en de waarde was 15,6 k omh, ik heb er een weerstand van 7000 omh aangehangen maar dit had geen effect.
Ik heb toen de plaatselijke miele dealer om advies gevraagd, die is langs geweest hij gaf aan dat het de besturingsprint welke boven in de deur zit defect is, hij heeft mij hiervan prijsopgave gedaan, het bedrag wat dat kosten moest was mij te veel en heb de droger maar even elders geparkeerd.

Co, nog bedankt voor de moeite om de machine weer aan het drogen te krijgen.
Als nog iemand een sugestie heeft om de machine op een niet al te dure manier weer aan het draaien te krijgen hoor ik dat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu