Miele T273C condensdroger - opstartprobleem

Claudio

  • #1
Slaat af na het bepalen van de benodigde droogtijd, waarbij de display op de berekende droogtijd blijft staan, dan wel wordt gereset naar nul. In het eerste geval kun je middels de startknop het programma doorstarten waarna in het gunstigste geval het programma normaal wordt doorlopen, of het programma weer stopt op een willekeurig moment. Drogen met een vooraf ingestelde tijd geeft hetzelfde storingsbeeld.

De volgende zaken heb ik reeds gechecked:
- Deurschakelaar
- Pompwerking
- Conditie electronica, bedrading, connectors , koolborstels v/d sleepringen: alles nog als nieuw.

Wie geeft me de gouden tip?
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #2
Word deze warm? op 30 min warm zetten met een natte handdoek erin na 5 min deur openen voelen od deze warm is
 

Claudio

  • #3
Dank voor je reactie. Het programma stopt meestal direct na het bepalen van de droogtijd waardoor er nog geen warmte kan worden gegenereerd. In geval het programma normaal doorloopt wordt er wel warmte gegenereerd. Ook bij drogen volgens een vooraf ingestelde tijd stopt het programma na een paar minuten.
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #4
Clixon achter bij verwarmingselement doormeten deze gaan veelal defect omdat de filters in de deuropening dicht gaan zitten,deze uit de droger nemen en goed reinigen met water en zeep het water moet vrij door de filters kunnen lopen
 

Claudio

  • #5
Hallo Geldrop,

Sorry, wat bedoel je precies met Clixon? Wat betreft de filters, zowel die in de deur als de twee onder in de "deurpost" worden na elke droogbeurt stofvrij gemaakt, dus van verstopping is kennelijk geen sprake.
 

Co de Witgoedman

  • #6
Indien een miele droger afslaat na het bepalen van de draaitijd ( tijdens dit proces is er geen verwarming) zit het probleem in het feit dat er geen wasgoed gemeten wordt door de electronic.
De droger stopt dus het programma.
Oorzaak hiervan kan uit veel zaken bestaan, goed het meetcircuit nazien dus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu