Metalen ronde dakuitloop en EPDM dakbedekking

Zandmenneke

 • #1
Boven de voordeur heb ik een afdakje ca. 1x1,5m. Hier zit een metalen dak zij uitloop met een rond pijpje (ca. 10 mm doorsnede). Aan de dakzijde is het bituum over de plaat waar het pijpje aan zit heen gebrand.

Nu wil ik de bitumen dakbedekking vervangen door EPDM. Alle dakuitlopen die ik tot nu toe ben tegengekomen met zij uitloop zijn echter allemaal van EPDM en hebben enkel rechthoekige pijp (min. 60x80 mm, hetgeen overkill lijkt voor zo'n klein dak)

Nu ben ik op zoek naar ofwel een EPDM zij uitloop met rond pijpje of een manier om de oude her te gebruiken waarbij toch ook een solide aansluiting gemaakt kan worden (lees niet gaat lekken)

O ja, ik wil de opstaande randen 45 graden maken, net als hoe het dak nu is.

Graag advies
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Dat zal niet meevallen. Het zij-en uitloop en de onderdelen zijn die van lijm kit verbinding en heeft niet de kwaliteit van vulkaniseren. Het internet afstruinen in vooral in Belgie daar is iets meer interesse in deze stuf.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu