Metalen lockerkast behangen

Isanne

  • #1
Hallo,

Ik wil een metalen gladde lockerkast gaan behangen met vliesbehang.

Ik heb een zoekopdracht gedaan maar ik kan nergens vinden of het mogelijk is en welke lijm ik dan daarvoor moet gebruiken.

Uiteraard gaat de lijm niet intrekken omdat het oppervlak van metaal is. Daarom dacht ik dat ik misschien beter in plaats van behanglijm een "gewone" alles lijm kan gebruiken?

Alvast bedankt voor jullie reacties :)
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je zou het op een apart stukje (geverfd) metaal kunnen proberen met een contactlijm. Die smeer je op beide te verlijmen kanten, laat het zo'n 10 minuten drogen en plakt het dan tegen elkaar. Wel meteen op de goede plek want het zit onmiddellijk vast. Insmeren doe je met een erbij behorend spateltje of een kwast.

De standaard contactlijm is meestal gelig van kleur en het zou kunnen zijn dat dat door het behang heen zichtbaar wordt. Er bestaat echter ook transparante contactlijm. Google met "contactlijm transparant".

Officieel is contactlijm niet voor metaal bedoeld. Voor het lijmen van een dunne laag materiaal op metaal werkt het, zo is mijn ervaring, echter prima en blijft het heel lang zitten.

Let op: dit soort lijmen hebben vrij agressieve oplosmiddelen (o.a. thinner). Slecht om intensief in te ademen en makkelijk ontbrandbaar. Daarom is het verstandig goed te ventileren tijdens gebruik en droging. Pas op met schakelaars (vonkje), zeker indien je erg veel lijm gebruikt. Of doe de klus buiten. Lees de instructie op/in de verpakking. :wink:

Er bestaat overigens ook een "contactlijm oplosmiddelvrij" maar daarmee heb ik geen enkele ervaring.
 

Isanne

  • #3
Hoi Kees,

Bedankt voor je reactie. Ik ga het proberen met oplosmiddelvrije contact lijm en zal laten weten of het hiermee gelukt is!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu