Metal stud bij isoleren schuin dak

Daniel_78

 • #1
Hoi,

Ik ga binnenkort aan de gang met het isoleren van mijn (forse) dak aan de binnenkant. Ik wil tussen de gordingen maximaal isoleren met glaswol en aan de gordingen de gipsplaten zetten. Ik heb nu bedacht om dit met metal studs te doen. Mijn idee is om ankerhangers aan de gordingen te bevestigen en daaraan de metal studs met een hoh van 30. De overspanning tussen de gordingen is 180 cm.

Ik wil graag dubbelchecken dat dit gaat werken. Ik zag in een gyproc boek staan dat de overspanning van een plafond metal stud 5 meter kan zijn, maar ik weet niet zeker of de wijze van bevestigen nog van invloed is. Kan iemand inschatten of dit kan werken of dat hiermee het zaakje na een half uur weer op de grond ligt?

Groeten,, Daniel
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Die genoemde overspanning is waarschijnlijk zelfs zonder ophangingen. Uiteraard worden de bevestigingen steeds belangrijker als je er minder van hebt. Als je er specifieke vragen over hebt, is wat meer info wel handig (zoals een schets).
   

  Daniel_78

  • #3
  Hoi, Dank voor je reactie! Heb een schets op internet gevonden die mijn situatie weergeeft. Bij mijn dak is de verticale afstand tussen de gordingen ongeveer 170 cm (hoh). Mijn idee is om metal studs op de gordingen te bevestigen met een hoh van 30cm, dan folie en daarna gipsplaat. ik heb twee vragen:
  - welk bevestigingsmateriaal kan ik het beste gebruiken voor de metal studs?
  - en kan de overspanning van 170cm?

  alvast bedankt!

  FC2C138E-CF12-4605-9C4A-E2B36C2E37B9.gif
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Ik had niet goed gelezen, dacht dat het over een horizontaal plafond ging. Ik werd in de war gebracht door de Ankerhangers. Volgens mij zijn die alleen geschikt/bedoeld voor verlaagde plafonds.

  Ik heb niet zoveel ervaring met metal stut op een schuine kant. Dus die wil je enkel ter vervanging van rachels gebruiken? Waarom eigenlijk?

  Metal stuts bevestig je met schroeven. De overspanning van 170cm kan je in de verwerkingsvoorschriften van de profielen opzoeken zodat je de juiste dikte kiest.
   

  Daniel_78

  • #5
  IJkenhout schreef:
  Ik heb niet zoveel ervaring met metal stut op een schuine kant. Dus die wil je enkel ter vervanging van rachels gebruiken? Waarom eigenlijk?
  Ik wil liefst zo min mogelijk extra ruimte nog kwijt en dacht dat ik best wel dikke rachels nodig zou hebben. Kun jij inschatten welke maat raik moet gebruiken? Maakt mij namelijk niet echt uit, zolang het maar blijft hangen :)
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #6
  Ga er maar vanuit dat een rachel van metaal zeker dezelfde dikte moet hebben als die van hout. Maar je kan dit zelf opzoeken op de site van de gewenste fabrikant.
   

  Daniel_78

  • #7
  Helder, ga dan toch voor hout. Dank voor het meedenken!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu